Pasaules čempionāts hokejā. Latvija – Kazahstāna

Mūsu hokeja izlase neizturēja spiedienu un pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānai. Šodien bijusi ļoti gara komandas sapulce un pilnvērtīgs treniņš uz ledus. Rīt spēle pret Itāliju. Par visu pēc kārtas Matīss Timofejevs.

Kazahstānai tā bija pirmā spēle čempionātā – pēc Laura Dārziņa un Riharda Bukarta precīzajiem metieniem bijām vadībā ar 1-0 un 2-1, bet allaž kazahi atspēlējās. Viņi bija ātrāki un pielietoja agresīvu presingu.Galu galā Kazahstānai uzvara pēcspēles metienos.

Intervija - Bobs Hārtlijs, hokeja valstsvienības galvenais treneris
Bija diezgan skaidrs, ka Kazahstāna bija svaigāka. Mums šī bija otrā spēle divās dienās. Viņi mūs noskrēja. Pirmajā trešdaļā iespieda aizsardzības zonā, kad pazaudējām spēles pavedienu. Pēc tam atguvāmies. Kazahstāna ir ļoti laba komanda. Šie hokejisti jau ilgus gadus spēlē kopā Nursultanas «Barys» rindās KHL. Bija redzams, ka komandas spēle viņiem bija labā līmenī. 

Intervija - Uvis Balinskis, Latvijas valstsvienības aizsargs
Šodien komanda aizvadījusi pilnvērtīgu treniņu Daugavas ledus hallē, tajā nepiedalījās vien 5 spēlētāji. Bet pirms treniņa Arēnā Rīga komandai bijusi gara sapulce.

Intervija - Artis Ābols, hokeja valstsvienības treneris

Nākamais pretinieks pirmdien būs Itālijas izlase, kurai pirms čempionāta konstatēti 15 Covid 19 saslimšanas gadījumi. Komanda ir ļoti jauna un maz pieredzējusi, bet pirmajā spēlē pret Vāciju guva 4 vārtus, kaut gan zaudēja ar 4-9.

Intervija - Artis Ābols, hokeja valstsvienības treneris

Šodien Itālija ar 1-4 piekāpās Norvēģijai, bet rītdienas spēli ar Latviju aizvadīs 16:15, bet LTV7 hokeja studijai jau no pus četriem.