Latvijas handbola Virslīgas finālsērija "Tenax Dobele" - HK "Ogre"

Šovakar sākās Latvijas handbola finālsērija "Tenax Dobele" pret HK "Ogre". Uzvara favorītiem Dobeles handbolistiem, par to plašāk Normunds Melderis.

«Tenax/Dobele» – «Ogre»

Virslīgas finālā starp «Tenax/Dobele» un «Ogres» vienībām neapstrīdami favorīti bija zemgalieši. Pirmā finālcīņa to tikai apstiprināja. «Tenax», piesaistījuši Nilu Kreicbergu un ukraiņu leģionārus, uzreiz ieguva vadību. «Ogres» handbolisti centās turēt mājinieku piedāvāto tempu, tomēr uzbrukumu jauda bija dobelnieku pusē. Puslaiks beidzās 20-13 par labu «Tenax». Pēc pārtraukuma nekas būtisks nemainījās – dobelnieki, plaši variējot sastāvu, turējās stabilā vadībā, bet viesiem nācās samierināties ar atsevišķām veiksmīgām epizodēm. Lai arī pārsvars vienubrīd sasniedza 13 vārtus, beigu iznākums – 37-27 dobelnieku labā.

Intervija - Mārtiņš Ozoliņš, «Tenax/Dobele» vārtsargs

Intervija - Andris Molotanovs, «Ogre» spēlējošais treneris

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir 1-0 «Tenax» labā. Otrā finālspēle notiks otrdien Ogrē.

«Celtnieks Rīga» – «Latgols»

Arī cīņā par bronzu ir aizvadīta pirmā spēle starp «Celtnieks Rīga» un Ludzas «Latgols» komandām. Šīs spēles sākumā pirmās piecas minūtes bija līdzsvars. Tad pamazām «Celtnieka» handbolisti ieguva 3, tad 7 vārtu pārsvaru – 14-7. Ludzas vienībai nelīdzēja ne maiņas, ne minūtes pārtraukums. Puslaiks beidzās 21-12 par labu rīdziniekiem. Otrajā spēles daļā «Celtnieks» bez lieliem sarežģījumiem visu laiku saglabājās apmēram 10 vārtu pārsvars un izcīnīja uzvaru ar 36-24. Sērijā rezultāts 1-0 viņu labā. Cīņa par bronzu ritēs līdz divām uzvarām.