Latvijas hokeja izlases gatavība pārbaudes spēlēm

Jau rītvakar Arēnā Rīga Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs pirmo no divām pēdējām pārbaudes spēlēm pret Šveici. Žurnālistus un operatorus treniņos jau šobrīd neielaiž, bet Matīss Timofejevs stāsta par izlases gatavību un organizatoriskajiem jautājumiem. Tai skaitā par treniņu halli.

Jau pagājušo piektdien hokeja valstsvienība pārcēlās uz Arēnu Rīga, kur turpinās trenēties līdz Pasaules čempionātam. Mediji gan Arēnā netiek ielaisti jau šobrīd, kaut gan tā saucamajā burbulī komanda dosies vien svētdien.

Kā pēdējie izlases rindas papildinājuši Šveices čempionātā spēlējošais Rolands Ķēniņš un Zviedrijas augstākās līgas kluba «Orebro» uzbrucējs Rodrigo Ābols. Rodrigo šī bija labākā sezona karjerā - 47 spēlēs gūti 20 vārti un 15 rezultatīvas piespēles, turklāt komanda pirmo reizi vēsturē iekļuva pusfinālā, kur ar 2-3 piekāpās čempionei Vekšes Lakers.

Intervija - Rodrigo Ābols, Latvijas valstsvienības uzbrucējs

Kā ierasts hokeja valstsvienībai ir problēmas ar centra pozīcijas spēlētājiem. Tajā tiek iespēlēts Miks Indrašis, bet lielākā slodze šajā pozīcijā, klāt neesot Teodoram Bļugeram, balstīsies tieši uz Rodrigo Ābolu.

Intervija - Rodrigo Ābols, Latvijas valstsvienības uzbrucējs

Ābols sākotnēji tika iespēlēts trijniekā ar Lauri Dārziņu, bet pēc tam viņam blakus spēlēja Rihards Bukarts un Mārtiņš Dzierkals.

Intervija - Rodrigo Ābols, Latvijas valstsvienības uzbrucējs