LBL. "VEF Rīga" - BK "Ventspils"

Šodien sākās Latvijas basketbola līgas finālsērija "VEF Rīga" pret BK "Ventspils". Pirmajā cīņā uzvarēja favorīti Vefieši. 103-74. Par spēli vairāk Normunds Melderis.

Ņemot vērā visas sezonas statistiku un klubu komplektāciju jau pirms finālsērijas varēja nojaust, ka «Ventspils» basketbolistiem pret «VEF Rīga» izredžu ir pamaz. Pirmā zelta spēle to tikai apstiprināja. Neizšķirts šajā mačā bija divreiz - 0-0 spēles startā, kā arī 5.minūtē, kad kurzemnieki panāca 11-11. Turpinājums jau ritēja rīdzinieku zīmē. Bija acīmredzams VEF basketbolistu pārākums individuālajā meistarībā, un viņi bieži apspēlēja ventspilniekus spēlē viens pret vienu. Tāpat rīdzinieki piekopa daudz ciešāku spēli aizsardzībā, kas radīja viesiem papildus problēmas. Ļoti bieži ventspilnieki pie punktiem tika tikai ar tālmetienu palīdzību. Jau pēc pirmā puslaika viss bija skaidrs 59-33 VEFiešu labā. Otrais puslaiks bija tīri formāls – rīdzinieku pārsvars svārstījās ap 30 punktiem. Neliels saasinājums radās pēc ventspilnieka Kristapa Medisa un vefiešu Maikla Kaizera saķeršanās, kas beidzās ar abpusējām tehniskām piezīmēm. Bez lielas sportiskās intrigas VEF cīņu noveda līdz pārliecinošai uzvarai ar 103-74.

Intervija - Mārcis Vītols, «VEF Rīga» aizsargs

Tagad sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 1-0 «VEF Rīga» labā. Un iespējams, ka tik spēles čempionu noskaidrošanai būs arī vajadzīgas; ja vien ventspilnieki nepierādīs pretējo.