LBL pusfināla 2.spēle. BK "Ogre" 79:84 BK "Ventspils"

Pirmajā pusfināla sērijas duelī savainojumā iedzīvojās BK «Ogre» līderis Rinalds Sirsniņš. Tieši tāpēc viņš šo spēli noraudzījās no soliņa, tāpat kā jau ilgāku laiku savainotais Kristaps Dārgais.

Pēc zaudējuma pirmajā mačā, šī vakara spēli daudz labāk iesāka BK «Ventspils». Lielisks uzbrukumā bija Artūrs Ausējs – lielā mērā pateicoties viņam – kurzemniekiem sākumā plus 7. Ausējs pirmajā ceturtdaļā guva 14 no 23 BK «Ventspils» punktiem.

Pēc pārtraukuma uguņoja ogrēnieši Rihards Kuksiks un Uģis Pinete – pateicoties viņiem mājiniekiem padevās 12 punktu izrāviens, tas ļāva atgūt vadību. Ejot pārtraukumā viņiem 12 punktu pārsvars 48-36.

Otro puslaiku katastrofiski sāka BK «Ogre», kas teju 4 minūtes neguva ne punktu – BK «Ventspils» tikmēr spēlēja ļoti agresīvi un guva 14 punktus pēc kārtas, rezultatīvi bija amerikānis Kofijs un Kristaps Mediss. Kurzemnieki izlīdzināja gan spēli, gan rezultātu. Tad laukumā sākās īsta cīņa, bieži mainījās vadības groži.

Ceturtās ceturtdaļas izskaņā BK «Ventspils» ļoti aktīvi spēlēja aizsardzībā un trāpīja svarīgus metienus uzbrukumā. Tas deva 7 punktu pārsvaru līdz pat galotnei. Tajā pateicoties tālmetieniem BK «Ogre» pietuvojās līdz mīnus 2, bet BK «Ventspils» spēja trāpīt svarīgus soda metienus un uzvarēja ar 84-79.

Intervija - Artūrs Ausējs, BK «Ventspils» aizsargs

Sērijā līdz 3 uzvarām BK «Ventspils» panākusi 1-1. Nākamais mačs svētdien notiks Ventspilī.