V.I.P. 26. aprīlis. Fināls. Latvijas teātru pārstāvji

Šajā reizē veiksmei, intuīcijai, prātam ir lielas likmes, jo Uģis Joksts ir gatavs noskaidrot, kurš teātra kolektīvs, pateicoties erudīcijai un 20 jautājumiem, šajā VIP teātru pavasarī izpelnīsies uzvarētāja godu. Vai tas būs Latvijas Leļļu teātris ar kapteini Arnitu Jaunzemi vai Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar kapteini Janu Herbstu? Erudīcijas jautājumu fokusā – ne tikai teātris un kino, bet arī sports, mūzika un pasaulīgas problēmas.

Arnita Jaunzeme – komandas kapteine, Latvijas Leļļu teātra aktrise kopš 2014. gada. 2008. gadā ieguvusi bakalaura grādu mākslās Latvijas Kultūras akadēmijā, beidzot Māras Ķimeles vadīto režisoru kursu, vēlāk ieguvusi arī maģistra grādu. Azartiska. Aizraujas ar šahu un citām galda spēlēm, piedalās prāta spēļu turnīros. Patīk vērot norises dabā, iepriecina labs humors un asprātība.

Pēteris Galviņš – kapteines kolēģis, draugs un kaimiņš, ieguvis vidējo profesionālo izglītību kā programmēšanas tehniķis Rīgas Valsts tehnikumā, mainījis karjeras izvēli, iestājoties Latvijas Kultūras akadēmijā un absolvējot Mihaila Gruzdova un Indras Rogas vadīto dramatiskā teātra aktieru kursu. Patīk basketbols, riteņbraukšana, interesē politiskās norises kā Latvijā, tā pasaulē.

Anrijs Sirmais – kolēģis, kurš no komandas Latvijas Leļļu teātrī strādā visilgāk. Cilvēks ar noslieci uz informācijas vākšanu, patīk izzināt dažādas tēmas, sazvērestības teorijas, patiesības meklējumi. Izbauda filosofiskas sarunas, diskusijas. Aizraujas ar astronomiju, mūziku, kuru pats raksta, bet viņa Rīga nekad nav tik gatava, lai dalītos ar saviem darbiem. Patīk arī autosports (drifts). Nodarbojies ar austrumu cīņām. Cilvēkos novērtē intelektu, pazemību, labu humoru.


Jana Herbsta – komandas kapteine, cēsniece. Lieliska kolēģe un spilgta temperamenta aktrise. Janai piemīt iekšēja enerģija un dzejas izjūta; brīnišķīgi dzied. Jana bija pirmā no aktieru kursa studentēm, kura tika iesaistīta «īstā» (ne studentu) izrādē – A. Ostrovska «Mežā».

Dmitrijs Paless – apburoši izteiksmīgs stāstnieks un ļoti talantīgs kolēģis, kurš labi pārzina drāmu. Brīnišķīgs partneris, kurš var izvilkt jebkuru ainu gan viens pats, gan tandēmā.

Vadims Grosmans – pēc izglītības aktieris un režisors. Patīk lasīt, ceļot, kino un teātris, kas joprojām ir iedvesmas, svētku un garīga spēka avots. Filmējas, ir LR4 ētera personība.