Latvijas sieviešu basketbola līgas fināls un cīņa par Bronzu

«TTT Rīga» – SBK «Liepāja»/LSSS

Pirms finālcīņas bija jautājums cik lieliem varoņdarbu turpinājumiem pēc vakardienas uzvaras pār Latvijas Universitāti ir gatavas «Liepājas» basketbolistes. Katrā gadījumā spēles pirmās minūtes apliecināja, ka apņemšanās ir liela. Kādu laiku mājinieces pat bija vadībā ar 12-9. Tomēr pamazām TTT ar savu meistarību un ātrumu sāka liepājniecēm radīt neatrisināmas problēmas. Turklāt briesmas draudēja no visām laukumā esošajām rīdziniecēm. Pārņēmušas vadības grožus, TTT pamazām palielināja savu pārsvaru un pēc pirmā puslaika tas bija itin solīds – 48-34. Otrā puslaika sākumā liepājniecēm izdevās samazināt atpalicību līdz – 13, tomēr tas arī bija viss. Rīdzinieces atgrieza visu iepriekšējās sliedēs, un bez bažām noveda cīņu līdz uzvarai ar 85-58. Tātad «TTT Rīga» atkal Latvijas čempiones.

Intervija - Karlīna Pīlābere, «TTT Rīga» uzbrucēja

Sveicot Latvijas čempiones, noteikti jāatzīmē «Liepājas» komandas sniegums un iegūtās sudraba medaļas, kas acīmredzot bija augstākais, ko varēja sasniegt.

«Latvijas Universitāte» – BJBS «Rīga/Juniores»

Jau pirms bronzas spēles varēja nojaust, ka jaunajām «Rīga Juniores» basketbolistēm pret Latvijas Universitātes komandu izredžu ir pamaz. Tas guva apstiprinājumu arī laukumā. Sarūgtinātas par zaudējumu Liepājai pusfinālā, Universitātes spēlētājas uzreiz noteica toni laukumā. Pirmās ceturtdaļas beigās un otrajā desmit-minūtē studentu pārsvars pieauga ģeometriskā progresijā. Otrās ceturtdaļas vidū jau + 20, bet, lielajā pārtraukumā dodoties, skaitļi bija vēl izteiksmīgāki - 57-30.  Pēc pārtraukuma Universitātes basketbolistes samazināja «apgriezienus», tomēr spēles likteni tas nemainīja -Latvijas Universitātei uzvara ar 89-67.

Intervija - Vanesa Jasa, Latvijas Universitātes aizsardze

Tātad trešo vietu un bronzas medaļas šosezon ieguva Latvijas Universitātes basketbolistes, bet «Rīga Juniores» tika pie nebūt ne peļamās ceturtās vietas.