LBL. BK "Liepāja" - BK "Valmiera"

Lai arī bez skatītājiem – bija jūtama izslēgšanas maču atmosfēra. Spēli vērot bija ieradies Latvijas izlases galvenais treneris, itālis Luka Banki. 1/4 finālos sērija ritēs līdz kādas komandas 3 uzvarām. Šī pāra uzvarētājs 1/2 finālā spēkosies ar Rīgas VEF. Regulārajā sezonā 5 spēlēs 4 uzvaras svinēja Liepāja.

Spēli negaidīti labi iesāka Valmiera – pateicoties Valtera Liepiņa precizitātei no tālās distances vidzemniekiem sākumā 6 punktu pārsvars. Pēc tam gan mājinieki atguvās. Liepāja pielika cīņā groza tuvumā un spēja izlīdzināt gan spēli, gan rezultātu. Pēc pirmā puslaika kurzemniekiem plus 1 – 41-40.

Pēc pārtraukuma ar lielu enerģiju spēlēja Liepāja – pateicoties garo spēlētāju – īpaši Roberta Blumberga precizitātei viņiem +8. Valmieru uz priekšu vilka Edmunds Elksnis, bet ar to bija par īsu. Liepāja spēlēja ātrāk – vairāk dalījās ar bumbu, meta precīzāk un arī labāk cīnījās par atlēkušajām bumbām – līdz ar to viņiem pelnīta uzvara spēlē ar 90 pret 77 – rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 25 gūtiem punktiem bija Roberts Blumbergs.

Sērijā Liepāja ir vadībā ar 1-0.

Intervija - Roberts Blumbergs, BK «Liepāja» uzbrucējs

Otrais 1/4 fināla duelis starp Ogri un Ventspili sāksies rīt. Uzvarētājs šajā pārī 1/2 finālā spēkosies ar Ventspili.