V.I.P. 12. aprīlis. Pirmais pusfināls. Latvijas teātru pārstāvji

Uģis Joksts uz šo nākamo trīs spēļu ciklu īpaši aicina visus teātra mīļus. Teātra pavasaris V.I.P. kļuvis par tradīciju un šajās trīs spēlēs būs iespēja iepazīt četru Latvijas teātru komandas. Pirmajā spēlē V.I.P. pretī viens otram stāsties Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar kapteini Janu Herbstu un Dailes teātris ar kapteini Arti Robežnieku.

Jana Herbsta – komandas kapteine, cēsniece. Lieliska kolēģe, spilgta temperamenta aktrise. Janai piemīt iekšēja enerģija un dzejas izjūta, viņa brīnišķīgi dzied. Jana bija pirmā no aktieru kursa studentēm, kura tika iesaistīta «īstā» (ne studentu) izrādē – A. Ostrovska «Mežs».

Dmitrijs Paless – aktieris, dzimis Krievijā. Apburoši izteiksmīgs stāstnieks un ļoti talantīgs aktieris, kurš labi pārzina drāmu. Brīnišķīgs partneris, kurš var izvilkt jebkuru ainu gan viens, gan tandēmā.

Vadims Grosmans – aktieris un režisors pēc izglītības. Patīk lasīt, ceļot, kino, teātris, kas joprojām ir iedvesmas, svētku, garīga spēka avots. Filmējas kino un seriālos, kā arī ir Latvijas Radio 4 ētera personība.


Artis Robežnieks – komandas kapteinis. Dailes teātra aktieris kopš 1996. gada. Pēc Daugavpils teātra kursa beigšanas sācis strādāt Daugavpils teātrī. 2007. gadā stažējies meistarklasēs Brodvejā (Ņujorkā, ASV). 2013. gadā apbalvots ar Aleksandra Čaka balvu. Dailes Vasaras dārzā skatītājus aicināja uz koncertportretu ar Frici Bārdu «Arta Robežnieka jubileju gaidot».

Gints Andžāns – Dailes teātra štata aktieris kopš 2012. gada, bet izrādēs piedalījies jau kopš 2007. gada. Paralēli aktiera darbībai darbojas arī kā lugu tulkotājs. Tulkojis lugas «Elpa», «Tēbu zeme» un «Maģiskās domāšanas gads».

Andris Bulis – Dailes teātra štata aktieris kopš 2018. gada. Dzimis Limbažos. Paralēli aktiera darbam raksta dzeju un pavisam nesen laidis klajā savu ceturto dzejoļu grāmatu «Erotērika». Vadījis televīzijas raidījumus, piedalījies neatkarīgo teātru projektos.