Rīt atsāksies Latvijas-Igaunijas līgas spēles Rīgā īpašā burbulī

Jau rīt Latvijas-Igaunijas līgā savā starpā beidzot sāks spēlēt arī labākās kaimiņvalstu komandas. Par to, kas un kā notiks, stāsta Andris Auziņš.

Latvijas-Igaunijas līgā finālsešinieka cīņas aizvadīs Rīgā, turnīrā piedalīsies pa trim labākajām Latvijas un Igaunijas komandām. Jau rītdien ceturtdaļfināli. Ventspilij pretiniekos Rapla, bet Ogrei – Pērnava.

Citāts - Nikolajs Mazurs, BK «Ogre» galvenais treneris

”Es domāju, ka «Final 6» ir turnīrs, kur viena spēle var izšķirt visu. Jebkurš jebkuru vienā spēlē ir spējīgs uzvarēt. To pierādījis Igaunijas čempionāts, kur Pērnava ir vinnējusi Kalevu vienā spēlē, tāpat mums izdevās viena veiksmīga spēle pret VEF.”

Intervija - Ralfs Pleinics, BK «Ventspils» ģenerālmenedžeris

Pusfināli sāksies sestdien, tur savus pretiniekus gaida abu valstu pamatturnīru uzvarētājas – VEF Rīga un Roberta Štelmahera trenētā Tallinas Kalev. Tieši Štelmahers vadot Ventspili pirms diviem gadiem uzvarēja apvienotajā līgā un uz finālsešinieku Ventspilnieki brauc kā pašreizējie titula īpašnieki.

Intervija - Ralfs Pleinics, BK «Ventspils» ģenerālmenedžeris

Intervija - Jānis Gailītis, BK «VEF Rīga» galvenais treneris

Finālsešinieka izspēle norisināsies pastiprinātos drošības apstākļos, jau šovakar komandas izolējas no ārpasaules un dzīvos atsevišķi viesnīcās. Tāpat visiem, kuri atradīsies zālē, būs jāveic covid-19 testi.

Citāts - Nikolajs Mazurs, BK «Ogre» galvenais treneris

«Pēc «burbuļa» principa noteikti spēlēt spēlētājiem būs nepierasti. Jo parasti mēs viesnīcās nekur nepaliekam, parasti visi dzīvo pa mājām. Domāju, ka tas būs tāds savādāk process visādā ziņā.»

Intervija - Jānis Gailītis, BK «VEF Rīga» galvenais treneris

Latvijas-Igaunijas līgas fināls jau svētdien, pēc apvienotās līgas noslēguma abās valstīs sāksies nacionālo čempionātu izslēgšanas spēles.