Virtuve bez kāposta. 3. epizode ar VIESĪTI

Trešajā raidījuma "Virtuve bez kāposta" epizodē pie Nansijas viesojas Viesītis no Broken Heart Society. BHS Viesīša (Viestarta) recepte: Chili con carne

Nepieciešams:
Tomātu mērce, 1 paciņa chili con carne garšvielu, siers, tortiljas čipši, 1 svaigs čili pipars, 1 ķiploks, 1 burkāns, 1 paprika, 1 kārba konservētas kukurūzas, 1 kārba pupiņu čili mērcē, 400g liellopa maltās gaļas.
(Mājās skapītī vēl visiem atradīsies liellopa buljona kubs un pāris paciņas ar rīsiem. Var ēst ar rīsiem un tortiljas čipšiem, var ieekonomēt, un izvēlēties servēt tikai vienu no variantiem.)

Pagatavošana:
Ja receptē vēlas iekļaut rīsus, tad liek vārīties 3 paciņas. Smalki sagriež ķiploku, čili piparu. Nomizo burkānu, sagriež to un papriku. Uz pannas liek cepties ķiplokus, lai eļļā sasūcas to garša, tad neilgi pēc tam pievieno gaļu. Kad tā apcepusies, pievieno papriku, un tad čili con carne garšvielas. Ielej glāzē karstu ūdeni (pusi glāzes), tajā izšķīdina 1 buljona kubu. Gaļai pievieno noskalotas, notecinātas pupiņas un kukurūzu, kā arī aptuveni 400g tomātu mērces un karsto buljonu. Sautē aptuveni 10min, līdz mērce vairs nav šķidra. Servēšanā izvēlas sev tīkamo opciju. Var apvienot un samaisīt gaļas mērci ar rīsiem. Var to ēst kā ierasts ar dakšu, vai ēdot ar tortiljas čipšiem, kā "laiviņu". Var tos nemaisīt un likt kopā uz šķīvja ar nedaudz sieru pa virsu, kā šajā epizodē. Kā kuram tīk!


Raidījumā izmantotā mūzika:
Labvēligais Tips "Naukšēnu disko", Mikrofona Ieraksti
Pika "Partymaker", Believe Music
#2 "Happy Nation"
Jason Mraz, Michael Natter "I Won't Give Up", WMG, Audiam.


Aizkadri 16+ IG un Tik Tok kontos.
Vadītāja un scenārija autore: Nansija Garkalne
Režija: Niklāvs Vētra
Scenārija konsultanti: Anete Petrovska, Niklāvs Vētra
Operatori: Mārtiņs Taukačs, Emīls Smiļģis, Mārtiņš Goldbergs
Grafikas un montāža: Rūdis Jānis Sausnītis, Mārtiņš Taukačs
Montāžas režija: Nansija Garkalne
Raidījuma oriģināldziesmas autors: rolands če
Logo autors: Alvils Bijons
Raidījuma producente: Ilona Bičevska