Latvijas-Igaunijas basketbola līga. "VEF Rīga" - BK "Liepāja"

Latvijas-Igaunijas līgas regulāro sezonu ar savstarpēju spēli noslēgušas ""VEF Rīga"" un BK ""Liepāja"" komandas. Par šo spēli stāsta Matīss Timofejevs.

Turnīra līdervienība «VEF Rīga» regulārajā čempionātā bija piedzīvojusi vien 2 zaudējumus. Vienu no tiem 16. janvārī rīdziniekiem sarūpēja tieši liepājnieki.

Šovakar sākums bija līdzīgs – lielā mērā pateicoties centra Iļjas Gromova sniegumam Liepāja spēja turēt līdzi «VEF Rīga» piedāvātajam tempam un sākumā gana ilgi bija neizšķirts.

Turpinājumā gan «VEF Rīga» bija nospiedošs pārsvars groza tuvumā un cīņā par atlēkušajām bumbām – uzbrukumā ļoti daudzveidīgi risinājumi, rezultatīvs bija Puerto Riko basketbolists Aizeja Pinjeiro un ejot puslaika pārtraukumā rīdziniekiem 19 punktu pārsvars 51-32.

Pēc pārtraukuma Liepājnieki intrigu nespēja radīt. Rīdzinieki daudz rotēja sastāvu lielu artavu uzbrukumam pienesa Helmanis un Zoriks – pārsvars ātri pārsniedza 30 punktus un mača izskaņā sasniedza plus 50 – skanot finālsvilpei «VEF Rīga» nepieklājīgi graujoša uzvara ar 108-57.

Ar 17 gūtiem punktiem rezultatīvākais rīdzinieku rindās bija Arnolds Helmanis.

Intervija - Arnolds Helmanis, «VEF Rīga» uzbrucējs

Turnīra tabulā šī vakara mačs neko nemaina, jo «VEF Rīga» jau bija nodrošinājis pirmo pozīciju, bet BK «»Liepāja«» paliek 4. vietā un Latvijas Igaunijas līgas fināla sešiniekā nespēlēs. Tas Rīgā notiks jau nākamajā nedēļas nogalē.