Futbola valstsvienībai trešā Pasaules Kausa kvalifikācijas spēle izbraukumā

Šovakar Latvijas futbola valstsvienībai trešā PK kvalifikācijas spēle izbraukumā pret grupas līdervienību Turciju. Par pēdējiem jaunumiem no Stanbulas stāsta Matīss Timofejevs.

Turcija kļuvusi par grupas līdervienību pirmajos divos mačos pārliecinoši apspēlējot Nīderlandi un Norvēģiju, bet Latvija piedzīvoja neveiksmes pret Melnkalni un Nīderlandi.

Intervija - Dainis Kazakevičs, Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris

Vēsturiski gan Turcija Latvijai bijis ērts pretinieks – vienīgais zaudējums piedzīvots pērnā gadsimta 20. gados...

Savukārt šajā simtgadē 5 spēlēs viena uzvara Latvijai, kas bruģēja ceļu uz 2004.g. EČ finālturnīru, kā arī 4 neizšķirti – pēdējais no tiem 2015.g., kad viesos nospēlējām 1:1.

Vairāki spēlētāji, kuri spēlējuši ar Turciju ir sastāvā arī šobrīd - Kaspars Dubra, Artūrs Zjuzins Vitālijs Maksimenko, Igors Tarasovs, Vladimirs Kamešs un Jānis Ikaunieks.

Intervija - Jānis Ikaunieks, Latvijas futbola valstsvienības pussargs

Galvenais treneris Dainis Kazakevičs atzina, ka visticamāk šajā mačā būs jāiztiek bez pamatsastāva uzbrucēja Vladislava Gutkovska, bet brīdinājumu dēļ nebūs pieejams Krišs Kārkliņš.

Spēles norises vietā Ataturk stadionā Stambulā pirmsspēles dienā Latvijas izlase aizvadīja pilnvērtīgu treniņu, bet mača sākums šovakar 21:45.