Pirms LSFP kopsapulces

Jau rītdien norisināsies Latvijas otras ietekmīgākās sporta organizācijas Latvijas sporta federāciju padomes kopsapulce. Uz sporta organizācijas prezidenta amatu gan tikai viens kandidāts – Einars Fogelis, kāpēc tā? Zina stāstīt Andris Auziņš.

Latvijas sporta federāciju padome apvieno vairāk nekā 90 atzītās federācijas. Šībrīža prezidents Einars Fogelis šo organizāciju vada kopš 2013. gada. Iepriekšējās vēlēšanās Fogelim bija milzīga biedru uzticība vienbalsīgi ievēlot vadītāja amatā. Par konkurences neesamību sašutis arī Saeimas sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš.

Citāts - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs

«Šis ir piemērs, kā C19 krīzi savā labā izmanto cilvēki, kam bail no konkurences. Viņi izziņo par kongresu pēdējā brīdī, uzraksta nolikumu šim vienam, bailīgajam kandidātam un – aiziet! Sak’, nav ko laiku tērēt!»

LTV aptaujātās federācijas apstiprināja, ka iepriekš sarunās kopsapulce tiešām bija plānota vēlāk vasarā, bet par rītdienas vēlēšanām informēti vien 24. februārī, mazāk nekā divu nedēļu laikā.

Intervija - Einars Fogelis, LSFP prezidents

Arī olimpiskās komitejas vēlēšanās pērn bija tikai viens prezidenta kandidāts Žoržs Tikmers. Federāciju padomes valde daudziem nav pievilcīga, tās valde skaitās amatpersonas, kam jādeklarē ienākumi un jāievēro interešu konflikta likuma ierobežojumi.

Citāts - Sandis Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs

«Zinu, ka ir cilvēki, kuri atteicās kandidēt mazā atalgojuma dēļ - ap 900 EUR, bet varu pačukstēt, ka pati LSFP ir iesniegusi priekšlikumu IZM, kur paredz šo atalgojumu no 01.04. paaugstināt līdz 2100EUR! Nedomāju, ka LSFP biedri to zina, un būtu tikai godīgi, ja IZM to neapstiprinātu!»

Intervija - Einars Fogelis, LSFP prezidents

Kopsapulcē federācijām būs ne tikai jāievēl jaunā vadība, bet arī jāapstiprina šī gada budžets. Pērn tas bija nepilni četri miljoni eiro.