Pasaules kauss biatlonā. Sprints sievietēm un vīriešiem

Baiba Bendika Pasaules kausa posmā Čehijā dalīja 59.vietu 7,5 kilometru sprintā, kur Latvijas spēcīgākajai biatlonistei izredzes uz labāku rezultātu izdzēsa četras kļūdas šaušanā stāvus. Iekļūstot TOP60, Bendika gan garantēja dalību iedzīšanas distancē.

Uzvarēja sezonas līdere norvēģiete Tirila Ekhofa, kura slēpoja vienu soda apli un finišu sasniedza pēc 18 minūtēm un 48,4 sekundēm. Otro vietu ieguva 9,3 sekundes lēnākā ukrainiete Jūlija Džima, bet Itālijas biatloniste Liza Vitoci noslēdza laureātu trijnieku 15,0 sekundes aiz uzvarētājas. Džima un Vitoci šāva bez kļūdām.

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijā izcīnīja 17.vietu Pasaules kausa posmā 10 kilometru sprintā, kur viņš katrā no abām šautuvēm atstāja pa vienam neskartam mērķim.

Uzvarēja francūzis Simons Destjē ar finišu pēc 22 minūtēm un 58,0 sekundēm. Tikai 2,4 sekundes uzvarētājam zaudēja sudraba ieguvējs zviedrs Sebastians Samuelsons, savukārt vēl divas sekundes lēnākais vācietis Arnds Peifers pakāpās uz pjedestāla zemākā pakāpiena. Visi trīs laureāti šaušanā bija nekļūdīgi.