V.I.P. 1. marts. Pirmais pusfināls. Radošās apvienības

Martā uzsākam jaunu V.I.P. ciklu, kurā erudīcijas pasaules durvis vērsim vēl plašāk. Šoreiz savā starpā sacentīsies divi muzikāli un radoši kolektīvi – «Very Cool People» ar kapteini Elviju Grafcovu un «Brīvrunu Projekts» ar kapteini Edgaru Gertneru (Sniegs). Šīs spēles atšķirsies ar vieglāku pieeju erudīcijai un izteiktāku humoru.

Dalībnieki:

Elvijs Grafcovs – «Very Cool People» komandas kapteinis, ģitārists un garīgais līderis. Kad nenodarbojas ar mūziku, patīk gatavot dažādus spāņu ēdienus, ieskaitot paelas, un visdažādākās jūras veltes, kā arī pastaigāties pa naksnīgajām Rīgas ielām ar saviem franču buldogiem Džango & Koko. 

Māris Vitkus ir "Very Cool People taustiņistrumentālists un grupas loģistisko operāciju galvenais operators. Kad nenodarbojas ar mūziku, ir direktora vietnieks un iekaro Eiropas šosejas ar savu motociklu.

Oskars Ozoliņš ir «Very Cool People» trompetists un grupas pūšamās sekcijas deju soļu horeogrāfs un treneris. Brīvajā laikā ir ēdināšanas biznesa magnāts ar impēriju, kas plešas no Helsinkiem līdz Kasablankai un no Londonas līdz Kijevai. Bieži lido uz Abu Dabi un Stambulu, kur ievāc aktuālākās kebabu receptes.


Edgars Gertners – «Brīvrunu Projekta» komandas kapteinis. Skatuves vārds ir Sniegs. Ikdienā strādā ar radošiem projektiem – reklāmām, scenārijiem; brīvajā laikā patīk pastaigas un skriešana. Ar kājām apgājis apkārt Monblānam.

Kārlis Pauls Šēnhofs ir viens no Latvijas ātrākajiem reperiem, izdevis vairākus albumus un ikdienā pārstāv gan «Brīvrunu Projektu», gan repa kustību Kreisais Krasts. Aizraujas ar filozofiju un cer ar mūziku iekarot pasauli. 

Arvis Zirnītis ir punktuāls un atbildīgs. «Brīvrunu Projektā» atbild par termiņu ievērošanu. Skatuves vārds Zirnis. Ikdienā veic racionālu darbu, taču, kad paņem rokā mikrofonu, radošums līst pāri malām.