Handbola un florbola līgas vēlas atsākt savas sezonas

Latvijas futbola federācija ziņo, ka jau parīt atsāksies Latvijas telpu futbola čempionāts, līdz ar šī turnīra atsākšanos no lielajām Latvijas līgām dīkstāvē paliek vien handbols un florbols. Kādas cerības uz atsākšanos šīm līgām ziņo Andris Auziņš.

Pēc trīs mēnešu dīkstāves arī handbola un florbola līgas vēlas atsākt savas sezonas. Galvenais iemesls – tuvojas izšķirošas spēles Eiropas un pasaules mērogos. Šo līgu spēlētāji neatbilst Ministru kabineta punktam par atlīdzības saņemšanu par spēlēšanu. Atšķirībā no futbola federācijas, kas liek klubiem līgumus nokārtot – handbolisti un florbolisti tam nav gatavi. Abas federācijas jau izstrādājušas savus noteikumus papildus drošībai – piemēram – handbolisti iegādājušies covid-19 eksprestestus, ko lietoja arī pēdējā izlases sabraukumā.

Intervija - Normunds Blome, LHF ģenerālsekretārs

Intervija - Ilvis Pētersons, LFS prezidents

Šobrīd top kopēja federāciju vēstule ar lūgumu izņemt no valdības noteikumiem tieši atlīdzības punktu, lai arī mazāk naudīgie augstāko līgu sporta veidi atsāktu sacensības!

Intervija - Ilvis Pētersons, LFS prezidents

Intervija - Normunds Blome, LHF ģenerālsekretārs

Federācijas arī uztver citu valstu pieredzes, handbolā Igaunijā spēlē ne tikai augstākā, bet arī otrā līga, arī Lietuvā augstākā līgā spēles norisinās. Florbolā vairākās valstīs čempionāti bija apturēti, bet nule kā atsākusies lauvas tiesa no tiem.