V.I.P. 1. februāris. Fināls

Jaunu gada mēnesi iesāksim ar lielisku erudīcijas spēli, kurā vairs ne par punktiem, bet par naudas balvu cīnīsies divas komandas, to kapteiņi – Līga Petrāne un Mārtiņš Brencis. Kuram vairāk veiksmes, erudīcijas un prāta, tas šo mēnesi iesāks ar naudas laimestu!

Dalībnieki:

Līga Petrāne ir komandas kapteine, pašnodarbināta mājsaimniece, tautisko jostu audēja, kāzu floriste un gide. Tver visas dzīves piespēlētās iespējas un ļoti patīk pasākumi, kuros var iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Azartiska, romantiska un radoša.

Pēteris Blate ir komandas kapteines kora biedrs – pensionēts dārzkopis, kuram ir četri dēli un septiņi mazbērni. Pēteris audzē upenes, šitakē sēnes, kopj bites un cenšas uzturēt kārtībā nelielu Latvijas stūrīti Nītaures pusē. Cenšas sekot politikai, bet neseko sportam. Ļoti patīk ceļot un dziedāt korī.

Ineta Ozola-Lāce ir komandas kapteines kora biedrene – patīk likt komatus, vēlams pareizi. Audzē vistas un puķes. Atšķirībā no Pētera – nepatīk ceļot. Atšķirībā no Līgas – nav romantiska. Ilgi lauzās, lai piekristu šai spēlei.


Mārtiņš Brencis – komandas kapteinis. Ieguvis jurista izglītību, strādā valsts pārvaldē. Brīvajā laikā spēlē hokeju, skrien krosu, vingro un lasa grāmatas un sēnes. Ar erudīciju un erudītiem saistīts kopš vidusskolas laikiem, kad piedalījies raidījumā «Erudīts».

Līva Tauriņa ir ekonomiste un pedagoģe, strādā Valsts izglītības satura centrā. Cilvēks – raķete. Bīstamā mājsaimniece, patīk baudīt vizuālo mākslu un pašai to radīt, pedagoģijas entuziaste un bieži sabiedrības dvēsele.

Laura Stukle ir Līvas māsa, ieguvusi izglītību filoloģijā un fizikā, matemātikā. Līvu raksturo nenosvērtība, iejūtība un gudrība. Desmit reizes nomērīs un tad griezīs. Garo pārgājienu cienītāja, īpaši, ja ceļš ved gar jūras krastu.