"FC Lokomotiv Daugavpils" maina nosaukumu uz "Noah Jūrmala" un paliek parādā algas

Nupat noslēdzies termiņš, kurā futbola klubiem bija jāiesniedz dokumenti, lai akreditētos šīs sezonas Virslīgas čempionātam. Starp komandām, kuras iesniegušas dokumentus ir arī pērnās sezonas 1. līgas čempione Daugavpils Lokomotīve, kas gan grasās nosaukumu mainīt uz "Noah Jūrmala". Vairāki pērnās sezonas futbolisti publiski atzinuši, ka klubs ar viņiem nav finansiāli norēķinājies. Šo tēmu pētīja Matīss Timofejevs.

2021.g. Futbola Virslīgai akreditēšanās dokumentus iesniegušas 11 komandas. Starp šīm vienībām ir arī pērnās sezonas 1. līgas čempione Daugavpils Lokomotīve un 2. vietas ieguvēja FK «Auda», bet nav no Virslīgas izkritusī FK «Tukums». 1. līgas čempione no Daugavpils pārcēlusies uz Jūrmalu, jo Virslīgas klubam jābūt akadēmijai 50 kilometru attālumā no komandas bāzes, Daugavpilī to nebija iespējams izdarīt, tāpēc uzsākta sadarbība ar Rīgas Dinamo futbola klubu.

Komanda grasās mainīt nosaukumu uz «Noah Jūrmala», jo tai ir investori no Armēnijas.

Lai akreditētos Virslīgai klubam nedrīkst būt parādu. Tomēr vairāki pērnās sezonas spēlētāji sociālajā tīklā Facebook publicējuši ierakstu, ka Daugavpils Lokomotīve ar viņiem nav norēķinājusies. Jāņem vērā, ka, piemēram, Verneram Zalakam bija amatiera līgums, bet sešiem futbolistiem tai skaitā Artim Jaudzemam bija profesionāli līgumi.

Intervija - Aleksandrs Jakubovskis, «FC Lokomotiv Daugavpils» prezidents

Intervija - Artis Jaudzems, bijušais «FC Lokomotiv Daugavpils» spēlētājs

Nedēļas laikā LFF izvērtēs klubu iesniegtos dokumentus, vienībām būs iespēja tos labot, bet akreditēšanās rezultāti būs zināmi 3. februārī.