V.I.P. 18. janvāris. Pirmais pusfināls

Veiksmi, intuīciju un prātu šoreiz pārbaudīs kāda kora kolektīva un vienas ģimenes pārstāvji. Kapteiņiem Līgai Petrānei un Mārtiņam Veserim kopā ar komandām būs jāmeklē atbildes uz jautājumiem par Staburagu, Lāčplēsi, Īvu Senlorānu, kompasu un pat «Haribo» lācīšiem.

Līga Petrāne ir komandas kapteine, pašnodarbināta mājsaimniece, tautisko jostu audēja, kāzu floriste un gide. Tver visas dzīves piespēlētās iespējas un ļoti patīk pasākumi, kuros var iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Azartiska, romantiska un radoša.

Pēteris Blate ir komandas kapteines kora biedrs – pensionēts dārzkopis, kuram ir četri dēli un septiņi mazbērni. Pēteris audzē upenes, šitakē sēnes, kopj bites un cenšas uzturēt kārtībā nelielu Latvijas stūrīti Nītaures pusē. Cenšas sekot politikai, bet neseko sportam. Ļoti patīk ceļot un dziedāt korī.

Ineta Ozola-Lāce ir komandas kapteines kora biedrene – patīk likt komatus, vēlams pareizi. Audzē vistas un puķes. Atšķirībā no Pētera – nepatīk ceļot. Atšķirībā no Līgas – nav romantiska. Ilgi lauzās, lai piekristu šai spēlei.


Mārtiņš Veseris ir komandas kapteinis – strādā IT jomā. Maģistra grāds RTU mācību programmā «Intelektuālas robotizētas sistēmas». Aizraujas ar ģitārspēli, mūziku kopumā. Patīk izturības pārgājieni. Aizrauj zinātniskās fantastikas literatūra un filmas. Pastāvīgi meklē jaunus veidus, kā sevi attīstīt, un jomas, kur sevi izmēģināt. 

Elīna Vesere ir kapteiņa māsa, strādā par administratori. Apguvusi kultūras menedžmentu ar specializāciju reklāmā. Aizraujas ar pasākumu dekorēšanu, nodarbojas ar sportu. Pabeigusi mūzikas skolu flautas klasē, bet pēc tam apguvusi arī bungu spēli. Patīk attīstoša literatūra.

Rudīte Vesere ir kapteiņa mamma. Vides aizsardzības speciāliste, īpaši tuvas jomas ir aprites ekonomika un atkritumu apsaimniekošana. Lepojas ar saviem trīs bērniem. Brīvajā laikā dzied korī un dejo flamenko. Patīk ceļot, iet pārgājienos, apmeklēt teātri un klausīties labu mūziku, kā arī spēlēt prāta spēles. Visu mūžu mācās.