TUESI.LV | COVID-19 | Jānis Ķīnasts

IESPĒJAS NEIESPĒJAMAJĀ

«Šajā gadā neiespējamas lietas ir kļuvušas iespējamas. Jebkura krīze liek mazliet apstāties un paraudzīties apkārt. Tā liek ieraudzīt, ne tikai skatīties, un noticēt tam, ka jēgu var arī pats radīt,» ir pārliecināts pilsētvides plānotājs un dizainers, mākslas skolas direktors un Pluriversitātes kurators Jānis Ķīnasts, kurš COVID-19 pandēmijas apstākļos īstenojis starptautiskas izglītības, pētniecības un dizaina projektu aktivitātes.

«Radošie ir tie, kas pirmie krīt, bet viņi pirmie ceļas. Es saprotu, ko nozīmē saberzēt rokas un pateikt: «Es esmu stiprāks par šīm grūtībām. Es vienkārši darīšu visu, kas ir manos spēkos.» Kaut vai tikai tādēļ, lai pēc tam varētu pateikt, ka es vismaz mēģināju. Es to izvēlos - neko nepieprasīt, bet dot, cik vien man ir,» saka Jānis.

«Māksla un radoša darbošanās ir zāles, kas palīdz tikt galā ar problēmām un saskatīt iespējas neispējamajā. Ir jāatgādina sev, ka mēs kaut ko varam uzbūvēt vienīgi radot, nevis graujot,» aicina Jānis.

«Šis ir bijis ļoti skarbs, taču labs gads. Šis noteikti ir gads, kurā atgādināt sev tādas lietas kā cilvēcību, pazemību, ieklausīšanos, kalpošanu, humānismu, pretimnākšanu. Šis gads, daudz vairāk kā mīlestību, prasa no cilvēkiem drosmi. Beigu beigās, mīlestība jau ir drosme.»

www.tuesi.lv