Pasaules kausa izcīņa skeletonā vīriešiem un sievietēm

Pasaules kausa izcīņā skeletonā šodien ceturtais sezonas posms Austrijā, Īglsas trasē. Atkal uzvara Martinam Dukuram un viņam jauns rekords panākumu ziņā.

Līdz šim šajā sezonā Martinam Dukuram trīs uzvaras, lai gan pēdējo pirms nedēļas tieši Īglsas trasē viņš dalīja ar krievu sportistu Aleksandru Tretjakovu. Šoreiz Tretjakova Īglsā nav, tāpat kā Tregubova, Ņikitinas un Kanakinas – labākie krievu skeletonisti kopā ar savu vācu treneri šonedēļ sarunājuši braucienus Altenbergas trasē Vācijā, kur būs pasaules čempionāts.

Pēc pirmā brauciena Martina pārsvars minimāls, tikai 0.02 sekundes atpalika Daniils Romanovs no Krievijas, turpat arī brits Masts Vestons un austrietis Samjuels Maijers, Tomass Dukurs astotais,.

Martinam nesanāca 10.un 11.virāža. Otrajā braucienā viss gāja gludi, Martins uzvarēja pārliecinoši pirmoreiz uz goda pjedestāla brits Mats Vestons, plus 0.20 sekundes, trešais pasaules čempions vācietis Grothers.

Martinam līdz ar to 58 uzvara pasaules kausā, nu viņš par vienu panākumu pārspēja līdzšinējo līderi ledus trases veidos kamaniņu braucēju itālieti Armīnu Cēgeleru.

Sievietēm Endija Tērauda šodien tikai 15.Vietā

Atkal uzvarēja austriete Janīne Floka, viņai jauns trases rekords. Pirmajā braucienā gan ļoti tuvu bija lieliskā startētāja itāliete Valentīna Margaljo, otrais vairs ne tik perfekts. Beigās vēl trijniekā tika Bosa un Lolinga, Nīderlande un Vācija.