Ministru kabinets apstiprina 294 000 EUR izmaksāšanu balvās Latvijas sportistiem

Ministru kabinets šodien apstiprināja projektu, kas paredz 294 tūkstošu Eiro izmaksāšanu Latvijas sportistiem balvās citēju «Par izciliem sasniegumiem sportā». Gandrīz pusi saņems kamaniņu braucēji.

Naudas balvām bija paredzēti teju 43 tūkstoši Eiro, bet no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pievienoti vēl 252 tūkstoši. Pavisam prēmēti teju 100 sportistu, tāpat arī treneri, ārsti un tehniskie darbinieki.

Lielāko valsts apbalvojumu saņems skeletonists Martins Dukurs, kurš uzvarēja aizvadītās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā skeltonā – 28,5 tūkstoši Eiro pirms nodokļu nomaksas. Tomass Dukurs par iegūto otro vietu Eiropas čempionātā saņems 8,5 tūkstošus Eiro. Sportistu treneriem kopumā tiks piešķirti 17.5 tūkstoši Eiro. Teju 13 tūkstošus Eiro katrs saņems bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis. Savukārt 127 tūkstošus eiro, jeb 43 procentus no balvu budzēta sadalīs Kamaniņu sporta saime.

Gandrīz pusi jeb 43.2% no visa prēmiju budžeta. Par pasaules čempionātā izcīnīto otro vietu kamaniņu stafetē Kendijai Aparjodei un Kristeram Aparjodam, kā arī Andrim Šicam un Jurim Šicam katram tiks teju 13 tūkstoši Eiro. Pie balvām tika arī biatlonists Andrejs Rastorgujevs, svarcēlājs Ritvars Suharevs, cīkstone Anastasija Grigorjeva, pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe un arī jauniešu un junioru atlēti.