Pozitīvais tests atkārtotajā pārbaudē liedz biatlonistei Baibai Bendikai doties uz Somiju

Jau rīt Kontiolahti turpināsies pasaules kausa sezona biatlonā. Rīt sprints sievietēm un vīriešiem. Sievietēm gan pozitīva Covid19 testa dēl joprojām bez mūsu līderes Baibas Bendikas. Kā viņai klājas stāsta žurnālists Andris Auziņš.

Latvijas biatlona līderei Baibai Bendikai pozitīvas Covid-19 analīzes bija 20. novembrī Zviedrijā, trīs dienas pirms testa parādījušies pirmie simptomi. Pozitīvais tests atkārtotajā pārbaudē liedz Bendikai no Zviedrijas doties uz Somiju, lai gan pēc zviedru mīkstajiem likumiem latviete ir vesela, somu likumi ir daudz stingrāki.

Intervija - Baiba Bendika, Latvijas labākā biatloniste

Ar Covid-19 inficējies arī Baibas treneris Ilmārs Bricis, tāpēc Kontiolahti posmā izlasi vada Intars Berkulis. Zviedrijas noteiktajā 7 dienu karantīnā Bendika bija spiesta atgriezties pie pavasarī iesāktā – treniņiem iekštelpās, mūsdienu ierīces mājās atļauj pat trenēt šaušanu.

Intervija - Baiba Bendika, Latvijas labākā biatloniste

Nākamājā posmā Austrijā biatloniste cer piedalīties, bet tas atkarīgs no nākamajiem Covid-19 testiem. Lai startētu sascensībās sportistiem jābūt negatīvam Covid-19 testam, kas veikts pēdējo 72 stundu laikā.