Pasaules kauss biatlonā. 20km vīriešiem un 15km sievietēm

Somijā, Kontiolahti sākusies arī pasaules kausa sezona biatlonā. Andrejs Rastorgujevs individuālajā distancē demonstrēja labu precizitāti šaušanā un ierindojās 21.vietā.

Pēc trešās šaušanas Rastorgujevs bija augstajā piektajā vietā, un vienīgās divas kļūdas pieļāva pēdējā šaušanā, kad neaizvēra divus mērķus. Pasaules kausa debitants Rūdis Balodis vienīgo reizi kļūdījās trešajā šautuvē un ierindojās 58.vietā, bet Roberts Sloitņš bija 96-ais. Uzvarēja norvēģis Sturla Holms Legreids no Norvēģijas, kuram šīs bija tikai trešās Pasaules kausa sacensības karjerā. Otro vietu izcīnīja titulētais Juhanness Tinjess Bē, savam tautietim piekāpjoties par 19,6 sekundēm, trešais - vācietis Ēriks Lessers.

15 kilometru individuālajā distancē sievietēm pasaules kausā debitēja Annija Keita Sabule, kura ar trijām kļūdām šaušanā ierindojās 94.vietā. Uzvarēja precīzi šāvusī itāliete Doroteja Vīrere. Nieka 0,8 sekundes viņai zaudēja vāciete Denīze Hermana, kura kļūdījās vienreiz, bet trešā bija zviedriete Juhanna Skotheima.