Latvijas futbola Virslīga. "Valmiera FC" - "BJC Daugavpils"

Pirmo reizi vēsturē pie medaļām Latvijas futbola Virslīgā tikusi Valmieras komanda. Šodienas uzvara pār BFC Daugavpils komandu nodrošināja Valmierai trešo vietu turnīrā un bronzas medaļu. Spēli Valmierā vēroja arī Matīss Timofejevs.

Mačs bija traģikomisks. Daugavpilieši uz spēli ieradās astoņu futbolistu sastāvā. Tas saistīts ar Covid-19 izplatību komandā, diskvalifikācijām un aizliegumu nepilngadīgu spēlētāju dalībai turnīrā. Valmierai savukārt ierindā bija visi labākie, vien galvenajam trenerim diskvalifikācijas dēļ mačs bija jāvēro no tribīnēm. Skats laukumā bija skumjš. Par spēli to bija grūti nosaukt - milzīgs pārsvars vidzemniekiem - Daugavpilī bieži glāba vārtsargs Dibidelovs, bet divus vārtus pirmajā puslaikā Valmiera prata gūt.

Pēc pārtraukuma daugavpiliešu spēki sāka izsīkt - zaudēti trešie vārti, bet tad arī divu spēlētāju traumas. Vispirms savainojumā iedzīvojās Timofejevs, pēc tam arī pieredzējušais Valērijs Afanasjevs. Tad arī spēle tika pārtraukta, jo noteikumi paredz, ka laukumā jāatrodas vismaz 7 vienas komandas spēlētājiem. Līdz ar to uzvara Valmieras komandai un svinības varēja sākties. Pirmo reizi izcīnītas bronzas medaļas.

Intervija - Krišs Kārkliņš, «Valmiera FC» kapteinis

Intervija - Dāvis Cucurs, «BFC Daugavpils» pussargs

Daugavpils turnīra tabulā saglabā 8. pozīciju. Noslēdzošā spēļu kārta Vieslīgā šo svētdien.