Latvijas futbola Virslīga. FK "Liepāja" - "Valmiera FC"

Svētdien, pēc viena spēlētāja pozitīvām Covid-19 analīzēm, Jelgavas komanda devās pašizolācijā. Aizvadītajā nedēļā pozitīvi Covid-19 gadījumi bijuši «Riga FC», RFS, FK «Ventspils» un Daugavpils komandām. Pirmdien futbola federācija veica Covid-19 pārbaudes visām Virslīgas komandām, bet 24. kārtas pārceltā spēle starp Liepājas un Valmieras komandām pirmdienas pēcpusdienā notika.

Mačs bija ļoti svarīgs! 5.vietā esošajai Liepājai tā bija praktiski pēdējā iespēja turpināt cīņu par 3. vietu. Uzvara savstarpējā spēlē Liepājai ļautu atpalicību līdz «Valmiera FC» sadeldēt līdz 2 punktiem un turpināt cīņu par 3.pozīciju.

Maču daudz aktīvāk sāka FK «Liepāja» vairākas reizes tiekot līdz labām sitiena pozīcijām. «Valmiera FC» spēja atbildēt ar pretuzbrukumiem un viens no tiem atnesa vārtu guvumu - leģionāru sadarbību ar precīzu sitienu noslēdza senegālietis Alouns Ndojs. «Valmiera FC» vadībā 1-0. Viesi guva arī otros vārtus taču Ērika Puncula precīzais sitiens ar galvu netika ieskaitīts.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē viesu soda laukumā krita Artūrs Karašausks un tiesnesis uz vidzemnieku vārtiem nozīmēja ļoti apšaubāmu 11m soda sitienu. To realizēja brazīlietis Dodo un Liepājā panāca 1-1. Uzreiz pēc tam laukumā sākās pamatīga grūstīšanās un Valmieras treneris Tamazs Pertija tika nosaidīts no laukuma.

Pēc pārtraukuma labākā iespēja gūt uzvaras vārtus bija valmieriešiem, bet savu iespēju garām palaida Ēriks Punculs. Mača izskaņā par otro dzelteno kartīti no laukuma noraidīts tika «Valmiera FC» vārtu autors Ndojs, bet rezultāts vairs nemainījās. Neizšķirts 1-1.

Intervija - Alvis Jaunzems, «Valmiera FC» pussargs

Pēc šī neizšķirta ļoti tuvu bronzas medaļai ir «Valmiera FC», bet Liepājai cerības uz trešo vietu praktiski ir zudušas. Līdz Virslīgas noslēgumam atlikušas vēl 2 kārtas, bet nav skaidrs, kad un vai tās tiks aizvadītas.