Pasaules kausa izcīņa bobslejā vīriešiem

Šodien Siguldā turpinājās pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā. Sacensības bobslejā divniekiem- gan vīriešiem, gan sievietēm. Vīriešu konkurencē Oskaram Ķibermanim kopā ar Matīsu Mikni šoreiz gan mazs fiasko, augstāk no mūsējiem Bērziņš ar Bebrišu – piektā vieta.

Dalībnieku skaits pandēmijas dēļ nedaudz mazāks, bet visi stiprākie startēja, izņemot vienīgi kanādieti Džastinu Kripsu. Kaujas sastāvā vācieši ar titulēto Frančesko Frīdrihu ierindā. Latvijai trīs divnieku ekipāžas. Ķibermanis /Miknis – Dāvis Kaufmanis ar Kleinbergu un Bērziņš ar Bebrišu. Jau pēc pirmā brauciena pirmās trīs Vācijas ekipāžas, turklāt ar jaunu trases rekordu pirmais Johannes Lohners, Frīdrihs otrais Hāfers trešais. Labs sniegums debitantiem Kaufmanim ar Kleinbergu, viņiem sestā vieta. Toties Ralfs Bērziņš tik astotajā un mūsu līderis Oskars Ķibermanis devītajā vietā. Atstarpe arī liela ar līderiem, bija kļūdiņas trasē.

Beigās Vācija uzvaru nosargāja, uzvarēja Frīdrihs, Lohners otrais, trešais gan šveicietis Fogts. Ceturtais Hāfers no Vācijas, piektajā vietā Bērziņš ar Bebrišu, pavisam nedaudz atpalika un sestie Kibermanis ar Mikni. Dāvim Kaufmanim otrais braucien svairs tā nepadevās un desmitā vieta.

Intervija - Oskars Ķibermanis, Pasaules kausa otrs labākais pilots 2019./20 sezonā

Sievietēm sezonas pirmajā posmā uzvarēja olimpiskā čempione vāciete Mariama Jamanka, otrā austriete Bairla, trešā vāciete Kaliki. Sievietēm bija divi kritieni trasē – vācietei Noltei un Fontanīvei no Šveices.