Latvijas kamaniņu izlases pamatsastāvs

Novembra beigās Īglsas trasē Austrijā paredzēts sākums Pasaules kausa sezonai kamaniņu sportā. Latvijas komanda sagatavošanās posmu aizvadīja tikai Siguldā, kur arī noteica Latvijas izlases sastāvu, kas dosies uz pirmajiem posmiem. Turpina Andris Auziņš.

Covid-19 pandēmijas dēļ kamaniņu sportā noteikumi vairs uz pasaules kausiem vairs neļauj ņemt līdzi papildus ekipāžas. Lai noskaidrotu Latvijas pamatsastāvu – mūsējiem bija jāveic atlases sacensības tepat Siguldā. Vīru konkurencē sacensībās Latviju pārstāvēs Aparjods, Dārznieks, Rozītis un juniors Gints Bērziņš, dāmām Tīruma, Aparjode, Zirne un Bērziņa, bet divniekiem pārsteidzoši labākie bija Bots/Plūme, aiz viņiem brāļi Šici, bet kā pēdējie vietu komandā nodrošināja Gudramovičs/Kalniņš. Pēc jaunā gada par pamatsastāvu sportistiem būs jācīnās vēlreiz.

Vīriešu izlases sastāvs:

  1. Kristers Aparjods
  2. Artūrs Dārznieks
  3. Riks Kristens Rozītis
  4. Gints Bērziņš

Dāmu izlases sastāvs:

  1. Elīza Tīruma
  2. Kendija Aparjode
  3. Ulla Zirne
  4. Sigita Bērziņa

Divvietīgo ekipāžu sastāvs:

  1. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme
  2. Andris Šics/Juris Šics
  3. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš

Intervija - Kristaps Mauriņš, Latvijas kamaniņu sporta izlases treneris

Pirmā posma mājvietā Austrijā jau izsludināts ārkārtas stāvoklis, kas sevī iekļauj veikalu slēgšanu un pat komandantstundu. Par kamaniņu sacensību atcelšanu šobrīd ziņu nav.

Intervija - Kristaps Mauriņš, Latvijas kamaniņu sporta izlases treneris

Pandēmijas dēļ teju visi posmi kamaniņām norisināsies Eiropas trasēs, vienīgi pēdējo posmu plāno jaunajā Olimpiskajā trasē Ķīnā.