Latvijas olimpisko vienību gaida pamatīgas pārmaiņas

Latvijas Olimpiskās vienības dibinātāji Izglītības un Zinātnes ministrija, Olimpiskā komiteja un sporta pedagoģijas akadēmija konceptuāli vienojās, ka no nākamā gada 1. janvāra LOV kļūs vienīgi par medicīnas iestādi augstākā līmeņa Latvijas sportistiem. Visas finanšu un līgumu saistības pa tiešo pārņems olimpiskā komiteja. Šis ir viens no soļiem, lai samazinātu starpnieku skaitu, kas sportistiem un treneriem pārdala valsts piešķirto finansējumu sportam. Šādas izmaiņas nozīmē, ka LOK turpmāk finansējumu piešķirs attiecīgā sporta veida federācijai, kas tālāk šo summu novirzīs savam sportistam.

Intervija - Edgars Severs. IZM sporta departamenta direktors

Turpmāk LOK vadībai būs jāizstrādā dokumentācija, lai parādītu ministrijai šī lēmuma lietderību un atbilstību. LOK vadība šajā sapulcē piedalījās attālināti, jo atrodas pašizolācijā pēc saskarsmes ar covid-19 saslimušo. Kā jau Latvijas televīzija ziņoja iepriekš, sapulcē apstiprināja arī LOV virzienu, lai medicīnas pakalpojumus varētu izmantot arī neolimpisko sporta veidu pārstāvji.

Intervija - Edgars Severs. IZM sporta departamenta direktors

Šīs ir vienas no pārmaiņām Latvijas sporta finansēšanas pilnveidē, ko pēdējos gados publiski paudusi par sporta jomu atbildīgā Izglītības un Zinātnes ministrija. Arī prioritāro sporta veidu ieviešana vēl gaida savu kārtu.