Intervija ar Emīlu Liepiņu

Jau pēc 5 dienām sāksies pēdējā 2020. gada lielā riteņbraukšanas tūre Vuelta Espanja. Par astoto latvieti, kurš tajā piedalīsies kļūs Emīls Liepiņš. Dienu pirms došanās uz Spāniju viņu satika Matīss Timofejevs.

Emīls Liepiņš pirmo gadu pārstāv pro tūres komandu. Trek Segafredo riteņbraucējam dalība Vuleta Espanja būs debija kādā no grand tūrēm.

Intervija - Emīls Liepiņš, “Trek-Segafredo” riteņbraucējs

Pēc Latvijas čempionāta Emīls paspēja piedalīties divās sacensībās Beļģijā. Noslēdzošajā posmā gan viņš līdz finišam netika...

Intervija - Emīls Liepiņš, “Trek-Segafredo” riteņbraucējs

 “Trek-Segafredo” komanda Vuleta Espanja sacensībām nav pieteikusi nevienu no saviem līderiem, kuri varētu cīnīties par uzvaru kopvērtējumā, taču atsevišķos posmos gan ir cerības cīnīties par goda pjedestālu.

Intervija - Emīls Liepiņš, “Trek-Segafredo” riteņbraucējs

Emīlu neuztrauc sacensību ilgums – kas būs trīs nedēļas. Bažas rada tas, ka kādā no posmiem liels kalns var būt jau startā.

Komanda Emīlam devusi norādījumus praktiski visu laiku lietot sejas masku, to viņš novelk vien mājās un automašīnā. Trešdien Liepiņš vēl aizvadīja 5 stundu garu treniņu, bet dienu pirms izlidošanas ieradās pie ārstiem pārbaudīt ķermeņa gatavību. Debiju lielajā tūrē Emīls piedzīvos nākam otrdien.