2021. gada UEFA Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas spēle Latvija - Krievija

Pie uzvarām tā arī netiek U-21 futbola izlase - šodien zaudējums spēcīgajai Krievijai. Vairāk no "Skonto" stadiona stāsta Matīss Timofejevs.

Latvijas izlasei starta vienpadsmitniekā bija četras izmaiņas salīdzinot ar iepriekšējo maču pret Bulgāriju. Šoreiz nevarēja palīdzēt uzbrukuma līderis Marko Regža, kurš iepriekšējā spēlē tika noraidīts no laukuma, savukārt pussargs Kristpas Liepa maču izlaida 3 dzelteno kartīšu dēļ. Jau no mača pirmajām minūtēm ļoti leils pārsvars Krievijai - tas arī saprotams - visi starta vienpadsmitnieka spēlētāji ikdienā ļoti regulāri spēlē Krievijas Premjerlīgas klubos, liela daļa Maskavas CSKA. Latvijas jaunieši cīnījās atzīstami, tika arī līdz viesu vārtiem, bet noslēguma fāze neizdevās. Tikmēs Krievija vienu no saviem momentiem spēja pārvērst vārtu guvumā - precīzi sita Maskavas CSKA pussargs Konstantīns Kučajevs, kurš šosezon 10 spēlēs krievijas premjerlīgā guvis 4 vārtus. Otrā puslaika sākumā Latvijas aizsardzība sabruka - 10 minūšu laikā krievija guva divus vārtus - izcēlās futbolisti kuri spēlē Maskavas Spartak un Maskavas Dinamo komandās. Krievija vadībā ar 3-0.

Mača izskaņā Krievija guva arī ceturtos vārtus, bet šoreiz Latvija atbildi parādā nepalika , pēc labas piespēles soda laukumā lieliski nospēlēja Kristers Lūsiņš un guva Latvijas vienīgos vārtus mačā Līdz ar to uzvara Krievijas u21 izlasei ar 4-1.

Intervija - Roberts Ķipsts, Latvijas U-21 izlases aizsargs

5.grupā Latvijā vēl aizvien ieņem pēdējo sesto vietu par 1 punktu atpaliekot no Igaunijas.