Sastrēgumstunda

Loskutovs: KNAB darbinieku vēstule ir manipulācijas un šantāžas instruments

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku vēstule ir manipulācijas un šantāžas instruments, Latvijas Televīzijas raidījumā „Sastrēgumstunda« norādīja Saeimas Korupcijas novēršanas apkarošanas komisijas vadītājs un bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs („Vienotība»).

„Vēstulē nav aprakstīti pārkāpumi. Vēstule ir manipulācijas instruments, ar ko mēģina šantažēt premjeru," pauda Loskutovs, aizstāvot KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, kuram ir tiesības prasīt no saviem darbiniekiem ievērot darba disciplīnu un iesniegt atskaites.

„Streļčenoka kungs izmanto savas likumīgās tiesības un pieprasa elementāro kārtību,« piebilda deputāts. „Ja kādam nepatīk tas, ko viņš [Streļčenoks] dara, ir divas opcijas – piekrist, ka viņš ir priekšnieks un pildīt viņa prasības, vai izvēlēties citu karjeru.»

Loskutovs arī uzsvēra, ka KNAB patlaban pilda savas funkcijas un darbs notiek. Raidījuma dalībnieki aicināja nepārspīlēt konfliktu birojā un nepārvērtēt viena cilvēka – Jutas Strīķes – lomu.

Gan Loskutovs, gan Saeimas deputāts Kārlis Seržants raidījumā bija vienisprātis, ka KNAB šobrīd nav jābaidās no politiskās ietekmes.

„KNAB šobrīd nedraud politiskā izrēķināšanās, jo Saeimā pragmatisko prātu vairāk nekā cilvēku, kas gribētu izrēķināties ar KNAB," sacīja Seržants.

Viņš arī pauda uzskatu, ka KNAB nav politiski neitrāls, un ir jūtamas politiskās simpātijas pret „Vienotību".

Uz raidījumu bija aicināta arī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, taču, lai gan sākotnēji piekritusi, viņa tomēr pārdomājusi un uz „Sastrēgumstundu" neieradās.

Jau vēstīts, ka kārtējo reizi samilzis konflikts starp KNAB vadību.

KNAB nodaļu darbinieki nosūtījuši vēstuli premjeram, aicinot viņu nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbrīvošanai no amata.