Latvijas kauss futbolā. "Riga FC" - FK "Metta"

Latvijas kausa izcīņā futbolā noskaidrota pēdējā astotā ceturtdaļfināliste. To savā startpā noskaidroja "Riga FC" un FK "Metta" futbolisti. Spēli vēroja Matīss Timofejevs.

Salīdzinot ar iepriekšējām Virslīgas spēlēm abas komandas bija pilnībā izmainījušas sastāvus. Riga FC rindās vienīgi čehs Jakubs Hora spēlēja pret Spartaku, bet Mettai tikai Korotkovs un Zakari bija pamatsastāvā mačā ar Liepāju.

Spēles sākums bija līdzvērtīgs – vairāk bumbu kontrolēja Riga, bet mettieši spēja atbildēt ar dažiem prettriecieniem. Puslaika izskaņā Riga FC spiediens kļuva nomācošs, viņi pat norībināja vārtu stabu, bet tad arī spēja atslēgt Mettas vārtus. Pēc brīvsitiena izspēles soda laukumā ar galvu labi nospēlēja laukuma saimnieku kapteinis serbs Stefans Paničs un Rīgā vadībā ar 1-0.

Otrā puslaika sākumā par maestro sauktais Riga pussargs Oļegs Laizāns vienā pieskārienā skaisti raidīja bumbu Mettas vārtu devītniekā un panāca jau 2-0. Laukuma saimnieki turpināja dominēt pēc labas Horas piespēles lieliski no gaisa pa bumbu trāpīja Armands Pētersons – mājinieki priekšā 3-0. Mača izskaņā treknu punktu spēlei pielika Vladimirs Kamešs. Viņš pēc stūra sitiena izspēles trieca bumbu vārtos ar galvu. Līdz ar to Riga FC uzvara ar 4-0.

Intervija - Armands Pētersons, «Riga FC» aizsargs

Mettai Latvijas kausa sezona ir noslēgusies, bet Riga FC cīņu par trofeju turpinās ceturtdaļfinālā.