Kalle Zauerlands par gaidāmo cīņu - Mairis Briedis pret kubieti Dortikosu

Sestdien Minhenē boksa supersērijas finālā mūsu Mairis Briedis pret kubieti Dortikosu. Briedis šodien ar privāto lidmašīnu devās uz Minheni, par gaidāmo cīnu Raimonds Gekišs izjautāja mača rīkotāju Kalli Zauerlandu.

Ja ierasts, ka Pasaules boksa supersērijas finālā bokseri cīnījās par vairākām čempionu jostām, tad šoreiz Mairis Briedis un kubietis Juniels Dortikoss cīnīsies par vienu jostu un diviem tituliem – Muhameda Ali trofeju, žurnāla «The Ring» titulu un Dortikosam piederošo IBF čempionu jostu. COVID pandēmija ieviesusi izmaiņa arī naudas balvas apjomā.

Intervija - Kalle Zauerlands, Pasaules boksa supersērijas organizators

«Atrodamies laikā, kad visa [boksa] industrija piedzīvo jaunas dimensijas. Cīņa notiks bez skatītājiem. Pāri visam - dažādi organizatoriskie ierobežojumi. Ar abām komandām izdevās panākt abpūsēji izdevīgu risinājumu. Precīzu apjomu nevarēšu nosaukt. Tomēr varu pateikt, ka bokseri tik un tā cīnīsies par naudas balvu, kas rakstāma septiņos skaitļos.»

Kubiešu bokseris Minhenē ielidoja Minhenē jau svētdien, bet Briedis ar komandu Vācijā piezemējās pirms dažām stundām. Tikmēr galvenās raizes supersērijas rīkotājiem sagādā tiesnešu jautājums.

Intervija - Kalle Zauerlands, Pasaules boksa supersērijas organizators

«Ja godīgi, tad šobrīd svarīgākais ir nogādāt tiesnešus Minhenē. Nebūs amerikāņu tiesnešu. Tas bija skaidrs no paša sākuma. Šonakt mums vajadzētu būt oficiālam tiesnešu sarakstam. Protams, normālos apstākļos tiesnešus paziņotu divas nedēļas pirms cīņas. Tomēr tagad jāgaida vai tiesneši no konkrētām valstīm vispār varēs iebraukt Vācijā.»

Rītdien abi bokseri piedalīsies svēršanas procedūrā, bet fināls sestdienas vēlā vakarā.