Jūrmalā sākas Eiropas čempionāts pludmales volejbolā

Jūrmalā šodien sākušās lielākās šī gada sacensības pludmales volejbolā Eiropas čempionāts. To klātienē apmeklē Matīss Timofejevs.

Pirms turnīra vēl nebija zināms vai Eiropas Čempionātā sportisti cīnīsies par OS kvalifikācijas punktiem, bet nu ir zināms, ka tie Jūrmalas smiltīs tiks izcīnīti. Kaspars Timermanis Eiropas Čempionāta direktors Jau pirmajā dienā latvietēm Ozoliņai Skrastiņai pretī stājās Rio OS čempione Laura Ludviga ar pārinieci Maragretu Kozuhu. Ja pirmajā setā latvietes guva vien 7 punktus, tad otrais bija līdzīgāks – zaudējums ar 16-21 un spēlē uzvara vācietēm ar 2-0. Līdzīgu zaudējumu ar 0-2 pret 2018.g. Eiropas čempionēm no Nīderlandes Kaizeri Mepelinku piedzīvoja Kristīne Briede un Krista Paegle. Tikko par Eiropas U-20 čempionēm kļuvušās Anete Namiķe/Varvara Brailko izrādīja cienījamu pretestību čehietēm Hermannovai/Slukovai, tomēr abos setos ar 16-21 piekāpās ar 6 numuru izliktajām pretiniecēm – mačā zaudējums ar 0-2.

Intervija - Anete Namiķe, Eiropas U-20 čempione pludmales volejbolā

Dienas centrālajā spēlē pagājušā gada Eiropas čempiones Tīna Graudiņa Anastasija Kravčenoka spēkojās ar somietēm Lehtonena/Ahtiainena. Pēdējā brīdī saņemot atļauju piedalīties turnīrā un izolācijas dēļ neaizvadot nevienu kopējo treniņu Graudiņā Kravčenoka tik un tā nodemonstrēja augstāko klasi. Izdevās viss - uzbrukums, aizsardība, bloks un arī serve. Somietes uzvarētas ar 2-0 - pa setiem 21-14, 21/14.

Intervija - Tīna Graudiņa, Eiropas čempione pludmales volejbolā (2019.g.)

Rīt Sacensības uzsāks vīru dueti, viņu vidū četri Latvijas pāri. Ja piepildīsies sinoptiķu prognoze par lielo vēju ceturtdienā, tad daļa spēļu tiks pārceltas uz piektdienu.