Latvijas regbija čempionāta fināls vīriešiem. "Garkalne/Livonia" - "Ķekava/Miesnieki"

Šoreiz izšķirošā cīņa neiztika bez skandāla piegaršas. Šaubu ēna radās jau brīdī, kad tika noteikts spēles sākums Upesciema laukumā pulksten septiņos vakarā. Tas nozīmēja, ka otrajā puslaikā noteikti radīsies problēmas ar redzamību.

Kas attiecas uz spēles gaitu, tad daudz aktīvāk spēli sāka «Miesnieku» regbisti, kuri diezgan ātri izdarīja divus piezemējumus. Tad viņi beidzot iesita vienu no daudziem soda sitieniem un rezultāts bija 13-0. Līdz pārtraukumam mājinieki atbildēja arī ar soda sitienu.

Otrajā puslaikā livonieši neapstājās un viņiem izdevās arī skaists uzbrukums ar piezemējumu, ko papildināja realizācijas sitiens, un miesnieku pārsvars saruka līdz trim punktiem. Tumsas un spriedzes aizsegā laukumā cīņa saasinājās un vairāki regbisti tika noraidīti no laukuma. Apmēram 17 minūtes pirms spēles pamatlaika beigām, kad rezultāts bija 13-10 «Miesnieku» labā, tiesnesis pieņēma lēmumu spēli pabeigt. Tas nozīmēja «Miesnieku» uzvaru gan spēlē, gan arī visā čempionātā.

Intervija - Emīls Balodis, «Ķekava/Miesnieki» kapteinis

Intervija - Gundars Grieķis, «Garkalne/Livonia» kapteinis

Intervija - Kārlis Sarkans, spēles galvenais tiesnesis

Atzīmēsim, ka «Miesnieku» regbistiem tas ir jau 13. Latvijas čempionu tituls kluba vēsturē, bet livoniešiem acīmredzot būs jāsamierinās ar sudrabu.