Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trenēsies kopā ar Kristianu Serumu un Andersu Molu

Latvijas čempioniem pludmales volejbolā Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam parādījusies iespēja trenēties kopā ar pēdējo gadu labākajiem pludmales volejbola meistariem no Norvēģijas Kristianu Serumu un Andersu Molu, kas sagaida mūsējos Norvēģijā ziņo Andris Auziņš.

Latvijas duetam iespēja trenēties un aizvadīt kārtīgu spēli pret pasaules ranga līderiem norvēģiem Kristianu Serumu un Andersu Molu pienāca negaidot. Norvēģu lielākie sponsori vēlas atrādīt savus zīmolus. Liela daļa no vadošajiem pasaules pāriem pandēmijas dēļ nespēj tikt uz Norvēģiju, tāpēc izvēle krita par labu Jānim Šmēdiņam un Aleksandram Samoilovam. Treniņi notiks Norvēģijas salā pašos ziemeļos.

Intervija - Jānis Šmēdiņš, Latvijas čempions pludmales volejbolā

Intervija - Aleksandrs Samoilovs, Latvijas čempions pludmales volejbolā

Intervija - Marko Salustri, Samoilova/Šmēdiņa treneris

«Domāju, ka treniņi tur nebūs viegli, jo gaisa temperatrūra būs zema, turklāt ir liela iespēja, ka līs. Bet tas būs aizraujoši trenēties ar Molu un Sorumu, es viņus zinu ļoti labi, it sevišķi viņu tēvus - iepazināmies, kad man bija 25 gadi, vēl aizvien esam labi draugi.»

Marko Salustri mūsējos trenē gandrīz divas nedēļas, pirms tam itāļu speciālistam iespēja skolot mūsējos bija vienīgi attālināti. Treniņos Norvēģijā itālis no Samoilova/Šmēdiņa vēlas redzēt viņu labākās īpašības. Tā kā Latvijas duets tehniski ir viens no labākajiem pasaulē – jāizmanto augšējās piespēles.

Intervija - Marko Salustri, Samoilova/Šmēdiņa treneris

«Šodien modelējām sarežģītas situācijas pēc māņsitieniem, tas nav vienīgais, ko vēlos. Gribu, lai mēs pamainās uzbrukuma vietu pie tīkla. Spēlējot plaši ir viens piemērs tam. Šodien tiešām prasīju plašas izspēles.»

Šonedēļ Jānim Šmēdiņam vēl viens svarīgs notikums – jāaizstāv savs pludmales karaļa tituls Latvijā, ko Jānis izcīnīja pērn Doma laukumā. Pludmales volejbola nedēļa jau rītdien startēs citā vietā - Barona ielā. Šeit jau piektdien laukumā varēsim redzēt visus četrus Latvijas labākos pludmales volejbolistus.

Intervija - Arnis Tunte, Rīgas pludmales volejbola nedēļas rīkotājs

Pludmales volejbola nedēļā uzsvars uz jauniešiem, jau vairāk nekā 100 talanti cīnījušies priekšsacīkstēs, lai izšķirošās cīņas varētu aizvadīt starmešu gaismās izbaudot lielo pludmales volejbolu.