Ārzemju komandu iespēja ierasties Latvijā, neievērojot 14 dienu pašizolēšanos

Matīss Timofejevs pētīja kā ārzemju komandām, lielākoties no Krievijas, būs iespējams ierasties Latvijā neievērojot 14 dienu pašizolēšanos.

Rīgas «Dinamo» apsvēra iespējas mājas spēles aizvadīt citā valstī, bet līdz konkrētām sarunām nenonāca. Tas pateicoties Ministru kabineta lēmumam, kas pēc 1. augusta, starptautiski nozīmīgu sacensību dalībniekiem, paredz vairākus izņēmumus 14 dienu pašizolācijas un ieceļošanas ierobežojumu nosacījumu neievērošanai, piemērojot sportistiem citus striktus drošības pasākumus.

Redzamākais no tiem ir tas, ka ārvalstu sportistam, kurš ierodas no sarakstā iekļautajām riska valstīm, būs veikti divi Covid-19 testi - un tie būs negatīvi. Viens tests jāveic vismaz trīs dienas pirms ierašanās, bet otrs - dienu pēc atbraukšanas.

Intervija - Edgars Severs. IZM sporta departamenta direktors

Šādus īpašus noteikumus izstrādāja izglītības ministrija kopā ar veselības ministriju. Tie paredz, ka pašizolāciju drīkstēs neievērot sportisti un sporta darbinieki, kuri Latvijā ieradīsies uz starptautiskām sacensībām. Šobrīd apstiprinātas 55 sacensības 24 federāciju ietvaros.

Papildus tam klāt nākušas divas starptautiskās līgas – KHL un MHL. Tas nozīmē, ka Rīgas Dinamo pretiniecēm būs jāievēro tie paši noteikumi, kas citu starptautisko sacensību dalībniekiem.

Intervija - Juris Savickis, «Dinamo Rīga»  padomes priekšsēdētājs

Īpašs protokols izstrādāts ne tikai sporta sacensībām Latvijā, bet arī KHL komandām un to darbiniekiem. Tajā iekļauts punkts, ka spēlētāji tiks testēti reizi piecās dienās.

Rīgas «Dinamo» sezonu sāks ar četrām mājas spēlēm – pirmā no tām jau 3. septembrī. Paredzēts, ka durvis skatītājiem būs atvērtas, bet maksimālais līdzjutēju skaits nepārsniegs valstī noteikto 1 tūkstoti.