Latvijas kamaniņu izlase treniņus aizvada Ogres Ledus hallē

Latvijas kamaniņu izlase turpina gatavošanos sezonai, kuras ietvaros EČ paredzēts aizvadīt Sguldā. Jau viarākus gadus daļa no sagatavošanās procesa norisinās ledus hallē. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Ogres Ledus halle, kā ierasts vasarā tur treniņus aizvada Latvijas izlase. Tā nav ne hokeja, ne šorttreka, bet gan kamaniņu izlase. Šī sporta vedia pārstāvji šeit slīpē starta ninases, jo vasaras mēnešos Siguldas trasē un starta estakādē netiek saldēts ledus.

Intervija - Kristers Aparjods, kamaniņu braucējs

Izlase ir teju pilnā sastāvā. Vienīgi Elīza Cauce nepiedalās treniņos. Pēc pleca traumas viņa pārsvarā trenējas individuāli. Plecā operāciju veica arī Ulla Zirne, bet viņa jau ilgāku laiku trenējas kopā ar pārējiem.

Dāmām konkurence par vietu izlasē pēc vairāku gadu dīkstāves krietni pieaugusi – klāt nākušas divas spēcīgas jaunietes Sigita Bērziņa un Elīna Vītola.

Intervija - Ulla Zirne, kamaniņu braucēja

Sportisti trenējas ierastajā režīmā, kaut gan precīzi nezina, kad sāksies sezona un kāds būs kalendārs. Starptautiskā federācija cer lielāku skaidrību rast līdz 15. septembrim.

Pašizolācijas noteikumu dēļ šoreiz kamaniņu braukšanas izlase neplāno doties uz ārzemju treniņnometnēm. Šī brīža kalendārs, kas visticamāk piedzīvos vairākas izmaiņas paredz, ka janvāra vidū Eiropas čempionāts norisināsies Siguldas trasē.