Latvijas vīriešu volejbola izlase gatavojas kvalifikācijas turnīram

Latvijas volejbola valstsvienībai augusta beigās Kiprā sāksies Eiropas čempionāta kvalifikācija, tomēr bažas raisa Kipras nonākšana SPKC sarkanajā sarakstā, COVID-19 gadījumu pieauguma dēļ. Kā tas ietekmē mūsu volejbolistus skaidroja Andris Auziņš.

Latvijas volejbola valstsvienībai uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru jālido 28.augustā – Kiprā šobrīd saslimušo skaits pārsniedz SPKC noteikto robežu tāpēc volejbolistiem pēc atgriešanās no turnīra draud 14 dienu pašizolācijas ievērošana dzīvesvietās Latvijā, lai gan lielākai daļai būtu jādodas ceļā uz saviem klubiem.

Intervija - Artūrs Vitkovskis, Latvijas nacionālo izlašu koordinators

Intervija - Edvarts Buivids, Latvijas volejbola izlases spēlētājs

Sazinoties ar Izglītības un Zinātnes ministrijas sporta departamenta vadītāju Edgaru Severu LTV noskaidroja, ka šobrīd ministrija gatavo priekšlikumus, ko tuvākajā laikā prezentēt Veselības ministrijai. Tiesa – kārtējais izņēmuma gadījums pašizolācijai noteikti varētu attiekties vienīgi uz profesionāliem augstas klases sportistiem. Turklāt sportistiem obligāti būtu jāveic vairāki covid-19 testi.

Līdzīga sāpe ir arī pludmales volejbolistiem, kurus aicina uz komercturnīriem Eiropā, kā arī mūsu tenisa meistariem, kuriem sezonas jau atsākušās, bet atgriešanās gadījumā Latvijā, sportistiem 14 dienas būtu izsvītrotas no sacensībām un nopietniem treniņiem.