Ministru kabinets sāks sarunas ar IIHF par PČ rīkošanu citā valstī

Ministru kabinets lēmis, ka valdības līmenī sāks sarunas ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju par Baltkrievijā plānoto pasaules hokeja čempionāta spēļu rīkošanu citā valstī. Vairāk Raimonds Gekišs.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš norādīja, ka starptautiskās federācijas bezdarbības gadījumā, un ja Baltkrievijā situācija nebūs mainījusies, varētu lemt, ka Latvija vispār nepiedalās čempionāta rīkošanā. Ņemot vērā šī brīža situāciju Baltkrievijā Latvijas puse aicinās starptautisko federāciju atrast citu rīkotājvalsti.

Intervija - Krišjānis Kariņš, Ministru prezidents

Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai uzdots sazināties ar federāciju un rast risinājumu. Jau ziņojām, ka starptautiskā federācija ieņem nogaidošu pozu, un neuzskatīja arī par pienākumu atbildēt uz Latvijas televīzijas jautājumiem.

Kā atzīst čempionāta organizētāji Latvijā, laiks vēl atļauj nogaidīt kā attīstās situācija. Šobrīd jābūt pacietīgiem gataviem rīkoties.

Intervija - Edgars Buncis, Pasaules Hokeja čempionāta orgkomitejas vadītājs

Tāpat ir zināms, ka pastāv plāns B, kas tika radīts Kovid pandēmijas gadījumā, proti, vienas vai otras valsts čempionāta daļa pārceļas uz citu valsti. Vai piemēram čempionāts notiek bez skatītājiem.