Latvijas atklātais čempionāts golfā

Šodien aizvadīts Latvijas atklātais golfa čempionāts. Vīriem dubultuzvara igauņiem, dāmām intriga līdz pēdējiem sitieniem. Vairāk Raimonds Gekišs.

Saistošākā cīņa par Latvijas kausu izvērtās dāmu konkurencē starp pagājušā gada uzvarētāju Lailu Forstamni un Martu Silčenko, kura dzīvo Latvijā, bet turnīros pārstāv Krieviju. Forstmane, kas pēc divām dienām tuvāko sekotāju Silčenko, apsteidza par pieciem sitieniem. Sacensību pēdējā dienā Silčenko pie devītās bedrītes panāca Forstmani un pat izvirzījās vadībā. Intrigu par uzvarētāju saglabājās līdz pat apļa izskaņai, jo pirms 18. bedrītes starp abām golferēm bija līdzsvars. Beigās veiksmīgāk nospēlēja Silčenko, panākot pārspēli. Tajā Forstame kļūdījās otrajā sitiena, kas deva priekšrocību Silčenko, spējot to pārvērst uzvaru Latvijas kausā.

Intervija - Marta Silčenko, Latvijas kausa uzvarētāja

«Šodien bija grūti spēlēt, jo karstums bija milzīgs. Pie četrpadsmitās bedrītes šķita, ka paģībšu. Tveice radīja papildus sarežģījumus. Tomēr pārspēlēs man izdevās lieliski sitieni, kas ļāva svinēt uzvaru.»

Vīriem pārliecinoša uzvaru izcīnīja Karls Hellats, kurš šobrīd uzskatāms par lielāko igauņu jaunatnes sporta zvaigzni. Hellats tuvāko sekotāju Ričardu Tederu apsteidza par 19 sitieniem.

Intervija - Karls Hellats, Latvijas kausa uzvarētājs

«Nospēlēju labā līmenī visas trīs dienas. Jāatzīst, ka laukums sagādāja zināmas grūtības, bet man padevās vairāki lieliski sitieni. Tieši tas šajā laukumā arī jādara. Svarīgi demonstrēt stabilu sniegumu visu sacensību garumā.»

Labākie vīru konkurencē no Latvijas – Stefans Sprūdžs un Roberts Matisons, kuriem dalīta piektā vieta.