LČ pludmales volejbolā noslēdzas ar Graudiņas/Kravčenokas un Samoilova/Šmēdiņa uzvaru

Pludmales volejbolā šodien Latvijas čempionāta noslēdzošais posms. Gan vīriem gan dāmām neiztika bez pārsteigumiem un sportiskās intrigas.

Cēsu stadionā šodien valdīja lieliska atmosfēra. Vispirms par pārsteigumu parūpējās dāmas. Pusfinālā Kristīne Briede un Krista Paegle ar 21-17 un 21-16 apspēlēja Aneti Namiķi un Varvaru Brailko. Šīs uzvara Briedei un Paeglei pavēra iespēju dalībai Eiropas čempionātā septembrī Jūrmalā. Taču posmā šim pārim bija jāsamierinās ar sudrabu. Finālā zaudējums Anastasijai Kravčenokai un Tīnai Graudiņai. Mūsu stiprākais pāris uzvarēja pārliecinoši 21-12 un 21-10 un izcīnīja zelta medaļas.

Vīriem finālā klasika Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš. Pirmais sets pārsteidzoši garlaicīgs Samaoilovam Šmēdiņam nesanāca nekas, jo sevišķi uzbrukums. Daudz kļūdu Šmēdiņam un zaudējums ar 9 pret 21. Otrajā setā Samoilovs Šmēdiņš atguvās un spēli izlīdzināja kas nesa uzvaru 21-15. Izšķirošajā setā rezultāts turpināja augt līdzīgi, visu noteica nianses un emocijas. Samoilovs Šmēdiņš turpināja iesākto un uzvarēja 15-11 svinot kārtējo čempiona titulu.