Motokross EMX OPEN klase un 250 kubikcentimetru klase

Ķegumā Zelta Zirga trasē sācies otrais no trim Pasaules un Eiropas čempionāta posmiem Latvijā. Par EMX 250 un Open klašu startiem stāsta Matīss Timofejevs.

Darba dienai raksturīgi trasē maz skatītāju. EMX OPEN klasē trīs Latvijas braucēji – pirmā posma uzvarētājs Toms Macuks, Kārlis Kalējs un Arnolds Sniķers.Pavisam neveiksmīga diena izvērtās pirmā posma uzvarētājam Tomama Macukam. Pirmajā braucienā pēc nesekmīga starta viņš aizcīnījās līdz trešajai vietai, bet trases «nogriešanas» dēļ tika diskvalificēts. Savukārt otrā brauciena startā piedzīvoja kritienu. Turklāt tik smagu, ka sacīksti nespēja turpināt...

Intervija - Toms Macuks, ”Rodeo MX Racing” motokrosa braucējs

Toms vēl nevar pateikt vai piedalīsies trešajā posmā šo sestdien.

Lielisks starts abos braucienos izdevās Kārlim Kalējam. Pirmajā viņš sākumā bija trešais, bet otrajā pat otrais. Turpinājkums gan nebija tik izcils – braucienos izcīnītas divas septītās vietas un arī summā Kārlim 7. vieta.

Intervija - Kārlis Kalējs, MK «Rambas R» motokrosa braucējs

Open klases kopvērtējumā uzvaru svinēja otrā brauciena ātrākais vīrs – igaunis Karels Kutsars. Savukārt Arnolds Sniķers nespēja ielauzties labāko desmitniekā, izcīnītas 12. vieta.

250 kubikcentimetru klasē divi latvieši – Tomass Šileika un Rainers Žuks.

Gan kvalifikācijā gan trasē ātrāks bija Šileika. Tomass cīnījās par vietu desmitniekā, otrajā braucienā tas arī izdevās izcīnot tieši desmito vietu, pirmajā braucienā ieņemta 12. vieta summā deva 11. pozīciju. Rainers Žuks šoreiz palika bez punktiem un ierindojās 29. vietā.

Trešdien Ķeguma trasē norisināsies otrais no trim MXGP posmiem Latvijā.