Latvijas - Igaunijas Kausa izcīņa tenisā

Tallinā turpinās mačsacīkste tenisā Igaunija - Latvija. Pēc vakardienas piecām spēlēm ar 3 - 2 vadībā bija Latvija. Šodien jau aizvadītas trīs spēles un kopējais rezultāts tagad jau neizšķirts 5 - 3 Latvijas labā. No Tallinas ziņo Andris Auziņš.

Starpvalstu turnīra otro dienu sāka Anastasija Sevastova pret Kaju Kanepi – divas pieredzējušās tenisistes laukumā rādīja klasi. Teicami pirmo setu iesāka Nastja, mūsējai 4:0 pārsvars. Taču pēc tā Kanepi padevās savi spēcīgie sitieni, ātri vien setu izlīdzinot, bet taibreikā igauniete Sevastovai atļāva izcīnīt vien punktu. Otrajā jau atkal liepājnieces pārsvars – Sevastova kontrolēja spēli – izdevās saīsinātie un uzvara 6:2. Supertaibreikā gan atkal priekšrocība Kanepi viņas spēcīgās serves dēļ, Anastasija cīnījās līdz galam atspēlējot četras mačbumbas, taču zaudējums 5:10!

Intervija - Anastasija Sevastova, Latvijas izlases tenisiste

Ar karjeras labāko spēli līdzjutējus iepriecināja Kārlis Ozoliņš, 18 gadus vecais salaspilietis pret igauņu līderi Jurgenu Zopu spēlēja brīnišķīgi – pirmo setu gan latvietis zaudēja taibreikā, bet pēc tam Ozoliņa servju ātrums tuvojās 230 km/h un bija jāspēlē supertaibreiks. Ieguvis 7:1 pārsvaru šķiet stress pārņēma jauno talantu ļaujot Zopam izlīdzināt rezultātu 8:8. Par laimi – Ozoliņš atkal sāka rādīt nobriedušu tenisu uzvarot 10:8. Šis noteikti ir Kārļa lielākais panākums profesionāļa karjerā Zops vēl nesen bija TOP100 tenisists pasaulē.

Intervija - Kārlis Ozoliņš, Latvijas izlases tenisists

Dāmu dubultspēlē Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, devās pēc pirmās uzvaras Tallinā. Dubultspēlē abas komandas apmainījās ar uzvarētiem setiem - visupirms mūsējās 6:4, pēc tam igaunietes 5:7 – supertaibreikā Latvija no 2:8 panāca 7:8, bet līdz uzvarai mazliet pietrūka 10:7 uzvara Igaunijai.

Intervija - Anastasija Sevastova, Latvijas izlases tenisiste

Pirms Ernesta Gulbja spēles Latvijai 4-4 pārsvars kopējā ieskaitē. Latvijai bija cerības, ka mūsu vīru izlases līderis Ernests Gulbis viegli izrēķināsies ar Vladimiru Ivanovu, kā to vakar paveica Kārlis Ozoliņš, taču realitāte pilnīgi pretēja. Pirmais sets ievilkās līdz taibreikam, ko 8 pret 6 uzvarēja Gulbis. Arī otrais sets sasodīti grūts latvietim, - zaudēta sava serve un 1 pret 4 par labu Ivanovam. Sets beigās zaudēts ar 3 pret 6.

Supertaibreikā Gulbis gan spēja savākties un negaidīti sīvā cīņa triumfējot ar 10 pret 7.