Latvijas junioru čempionāts vieglatlētikā

Šodien Ventspilī noslēdzās Latvijas junioru čempionāts vieglatlētikā. Andris Auziņš.

Latvijas meistarsacīkstēs junioriem un jauniešiem divās dienās kopā piedalījās vairāk nekā 500 sportistu no visas Latvijas. Ventspilī kā jau Ventspilī abas dienas valdīja brāzmains vējš, lielākajai daļai sportistu tas nenāca par labu, taču tāllēcēji par to tikai priecājās. Dāmu tāllēkšanas sacensības – īsts paraugs drāmai – pirmo no trešās vietas šķīra vien pieci centimetri, par uzvarētāju kļuva daudzcīņniece Kristīne Blaževiča – 5m 98cm...

Intervija - Kristīne Blaževiča, Latvijas junioru čempione tāllēkšanā

Labu sniegumu skrejceļā rādīja 800m skrējējs Oskars Bambals – Latvijas junioru rekordists telpās jau pirmajā aplī uzņēma konkurentiem nepanesamu tempu un finišā droša uzvara – viena minūte 53,19 sekundes – līdz junioru rekordam arī stadionā pietrūka vēl sešas sekundes.

Intervija - Oskars Bambals, Latvijas junioru čempions 800m

Šķēpmešanā savā pirmajā sezonā metot ar pieaugušo 800 gramus smago šķēpu uzvaru svinēja Artis Čakšs, Latvijas sezonas līdera Gata Čakša jaunākais brālis. Tiesa sešos mēģinājumos Artis tikai vienreiz pārsniedza 60 metru atzīmi – 60,71 metrs.

Intervija - Artis Čakšs, Latvijas junioru čempions šķēpmešanā

Junioriem šīs ir vienas no retajām sacensībām šogad – pandēmijas dēļ šī gada junioru Eiropas un Pasaules čempionāti ir atlikti uz nenoteiktu laiku. Pieaugušo Latvijas čempionāts šogad paredzēts 8.augustā Jelgavā!