Latvijas futbola Virslīga. "METTA" - FK "Valmiera"

Valmierai Daugavas stadionā pret Mettu svarīgi bija gūt uzvaru, lai nostiprinātos trešajā vietā Virslīgā un veiksmes gadījumā arī pietuvotos diviem Rīgas lielklubiem. Valmierai sastāvā vien trīs latvieši, kamēr Mettai septiņi vietējie futbolisti. Valmierai šajā spēlē par labu nāca ātri vārti – jau astotajā minūtē pie paša soda laukuma nogāzts Krišs Kārkliņš, tiesneša piešķirto brīvsitienu pēcāk eleganti izmantoja galvenā trenera Tamaza Pertijas tautietis gruzīns Luka Silagadze. Vārtu birums gan neturpinājās un Valmiera iesēdās diezgan dziļā aizsardzībā par to samaksājot dārgi – otrajā puslaikā skatāmu sologājienu ar teicamu sitienu mērķī uzbrukumu noslēdza Rihards Ozoliņš – bet mirkli vēlāk kārtīgā tuvcīņā Raimonds Krollis ar piektajiem vārtiem sezonā vadībā izvirzīja jau mājinieci Mettu!

Izcīnīt uzvaru Mettai gan neizdevās izskaņā Valmiera izvilka laimīgu punktu, iniciatīvu uzņēmās Valmieras kapteinis Krišs Kārkliņš panākot 2:2.

Intervija - Rihards Ozoliņš, FK «Metta» pussargs

Neizšķirts tāpat nāk vairāk par labu Mettas komandai, jo punkti pret TOP4 komandām sezonas beigās var būt neticami svarīgi. Šī ir pirmā apļa pēdējā kārta un pēc tās katra Virslīgas komanda būs nospēlējusi ar katru vienu spēli. Protams, izņemot Liepāju un Spartaku, šo cīņu pārcēla uz septembri.