Latvijas futbola Virslīga. "RFS" - "Riga FC"

Latvijas futbola virslīgā turpinās astotā kārta. Šovakar trīs spēles, bet vislielākā interese par līderu dueli. Savā starpā sacentās divi galvaspilsētas klubi RFS un Riga FC. Par spēli plašāk Andris Auziņš.

Lielais Rīgas derbijs, kur tikās galvaspilsētas un Latvijas šībrīža labākās komandas Riga FC un RFS radīja lielu ažiotāžu – jau divas stundas pirms spēles kvēlākie līdzjutēji pulcējās aiz stadiona, jo pašā Arkādijas laukumā ielaida noteiktu skaitu skatītāju. Spēles likme augsta – uzvarētāja kopvērtējumā pēc šīs kārtas būtu pirmajā vietā visā Virslīgā! Viss labākais ne tikai komandu un spriedzes ziņā – spēli tiesāja labākā Latvijas soģu komanda ar Andri Treimani priekšgalā. Jau pirmais puslaiks izvērtās par uzbrukuma futbola izrādi – ik pa brīdim komandas tika pie labiem vārtu gūšanas momentiem – taču abu komandu vārtu vīri bija uzdevumu augstumos. Puslaikā - 0:0.

Otrais puslaiks sākās ar mājinieku RFS šoku – viņu futbolists horvāts Tomislavs Šaričs – kļūdījās piespēlē atpakaļ vārtsargam un bumba ielidoja vārtos! Simboliska kļūda Šaričam, kurš pavisam nesen RFS pievienojās tieši no konkurentes Riga FC! Čempione neapstājās – mača skaistāko epizodi sagādāja brazīlietis Brisola – skaists un ilgs solo reids un teicams sitiens pašā apakšējā stūrī dodot Rīgai jau 2:0 vadību! Spēles izskaņā Darko Lemajičs realizēja 11m soda sitienu, bet līdz ar to arī spēle bija beigusies 2:1 uzvara čempionei Rīgai.

Intervija - Elvis Stuglis, «Riga FC» aizsargs

Riga FC ar šo lielo uzvaru pārtrauca RFS septiņu uzvaru sēriju un apsteidza savu niknāko konkurenti arī Virslīgas kopvērtējumā ieņemot pirmo vietu!