Virslīgas klubos konstatēti četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Sestdienas sporta ziņas jāsāk ar satraucošiem jaunumiem Latvijas futbolā. Virslīgas klubos konstatēti četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Trīs personas ar koronavīrusu saslimušas Jūrmalas Spartakā un tās ir komandas ģenerāldirektors Edgars Gauračs, izpilddirektors Rihards Ivanovs un vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins. Ceturtais saslimušais ir Valmieras kluba viceprezidents Uldis Pūcītis. Spartaka klubs savā Facebook kontā apstiprinājis, ka divos gadījumos ir pilnībā noteikts inficēšanas iemesls - abas personas bija klātienē apmeklējušas LFF kongresu un bija tiešā kontaktā ar cilvēku, kuram tika konstatēts COVID-19 pozitīvais rezultāts.  Trešā gadījuma inficēšanas iemesli tiek noskaidroti. Valmieras komanda ziņo, ka viceprezidenta slimība iegūta, esot tiešā kontaktā ar jau iepriekšminēto personu, kura līdzīgi kā viņš apmeklēja LFF kongresu 3.jūlijā. Pozitīvās analīzes saņemtas, klubā veicot centralizēto testēšanu.  «Covid-19» uzliesmojums uz pagaidām nenoteiktu laiku licis pārcelt svētdien paredzēto Virslīgas spēli, kurā «Spartakam» bija plānots viesoties pie «Liepājas».

Preventīvos drošības nolūkos LFF nekavējoties nolēmusi ierobežot skatītāju skaitu turpmākajās virslīgas spēlēs. No rītdienas visu LFF organizēto sacensību laikā drīkst tikt aizpildīti ne vairāk kā 30% no kopējās sēdvietu platības stadiona teritorijā, tajā pašā laikā nosakot maksimālo skatītāju skaitu stadiona teritorijā - 250 cilvēki.